REKLAMA
Hej!
Mam 22 lata, zdałem niedawno prawo jazdy, kurs rozpocząłem w wieku 18, pierwszy raz oblałem wracając już do WORDu na jakiejś głupocie i do teraz byłem bardzo uprzedzony do tej instytucji. Teraz jednak jak już trochę dojrzałem, w ciągu tygodnia udało mi się ogarnąć dodatkowe jazdy i zdać egzamin, więc czas na pierwszy samochód.
Przeznaczenie:
- dojazdy do pracy, głównie miejskie trasy, raz na tydzień gdzieś poza
- przebieg roczny przewiduję w okolicach 15 tysięcy
- auto kupuję z myślą o jego roczny użytkowaniu, po tym czasie i troszeczkę zaznajomienia z jazdą planuję kupić nowego Civica
Budżet: 15-25 tysięcy brutto
Wymagania:
- preferuję mniejszy samochód, jeździć będę sam, ewentualnie w 2-3 osoby, najbliżej mi do hatchbacków
- przy tym przebiegu chyba benzyna, a najlepiej benzyna + lpg
- zależy mi na dość oszczędnym podróżowaniu, chciałbym zmieścić się w 8l/miasto max, ale najchętniej wziąłbym mocniejszy silnik + lpg
Do samochodu najchętniej przez ten rok nic bym nie dokładał. Dodam, że zależy mi na F-VAT stąd pewnie będzie to zakup w którymś z komisów. Mieszkam w Trójmieście i rozważam auta w okolicach do 100km, jeśli ktoś chciałby nawet podsyłać jakieś linki . Dodatkowo może znacie w okolicy kogoś, kto fachowo obejrzy auto, a najlepiej kilka wybranych i oceni ich stan oraz cenę.
Pozdrawiam!