Pierwszy samochód do 26 tysięcy

25 Sie 2018, 19:07

Witam,

poszukuje samochodu do około 26/27 tysięcy.

Przede wszystkim chciałbym coś dynamicznego, z dieselem od 100 km w górę. Poruszam się głównie po mieście, dlatego kombi odpada. Zależy mi, żeby samochód nie wyglądał na zbyt stary, myślałem o jakimś 2012 roczniku, bo tam już jakieś lifty ciekawsze się spotyka :D Oczywiście jak każdy, chciałbym samochód mało awaryjny. Ogólnie planuje nim zrobić jakieś 150 tysięcy km, więc fajnie jakby do tylu dotrwał bez większych usterek :D

Dodam, że jeździłem najwięcej Fiestą z 2012 i starym Focusem :P W obu tych samochodach czułem się dobrze, nie przeszkadzały mi plastiki (nawet uważam, że w Fieście są dobrze spasowane z dużą ilością uginającego się pod palcem tworzywa).

Głównie oglądałem Seata Ibizę, bo w tej cenie można znaleźć nawet dobrze wyposażone wersję FR, boję się tylko wnętrza, bo czytałem, że plastiki przeszkadzają, myślałem też nad Renault Clio IV ale widziałem, że sporo ofert przekracza mój budżet.

Czekam na propozycje i ewentualne opinie o wymienionych modelach :)
TheMorthes
Obserwowany

25 Sie 2018, 19:10

TheMorthes napisał(a):Poruszam się głównie po mieście, dlatego

diesel odpada
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

25 Sie 2018, 19:25

Wiem, wiem, lepsza byłaby benzyna, ale na moje szczęście lub nieszczęście - ON będę mieć taniej :D

Może też nie do końca sprecyzowałem - zdarza mi się mniej więcej 3 razy w tygodniu podróżować między miastami (trasy około 100 km). Właściwie myślę, że o wiele więcej kilometrów (czy może lepszym przelicznikiem jest czas) spędzam na drogach poza miastowych.
TheMorthes
Obserwowany