Auto do 6 tys. 1.6-1.8

23 Sie 2018, 11:23

Cześć! Jest to mój pierwszy post na forum, więc proszę o wyrozumiałość :D Szukam auta do dojazdów do pracy i na studia. Codzienne trasy rzędu 35km i weekendowe rzędu 200km. Chciałbym auto w lpg z silnikiem 1.6-1.8 z minimum 100km. Na samo aoto mogę dać max 6 tys, ale czym mniej tym więcej zostanie np na paliwo :D Nie musi być w stanie igła, ważne żeby jechało, hamowało, miało światła i nie było pogniłe. Jestem w okolic Świecia w kujawsko-pomorskim, także po kujawsko pomorskim mogę pojeździć. Znalazłem takie dwa ogłoszenia, wiem, że audi a4 za te pieniądze pewnie będzie kiepskie, ale może jednak warto spojrzeć na takie ogłoszenia?
[link do oferty na Olx wygasł]

Dziękuję za pomoc! Jeśli byłby ktoś w stanie wkleić linki do aukcji będę bardzo wdzięczny!
Hans98
Nowicjusz

23 Sie 2018, 11:28

O Audi możesz zapomnieć.

Primera ok ale od handlarza.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

23 Sie 2018, 11:40

A co sądzicie o tym? Warto patrzeć na taką mazde? [link do oferty na Olx wygasł]
Hans98
Nowicjusz

23 Sie 2018, 12:07

Hans98 napisał(a):? Warto patrzeć na taką mazde?
jeżeli nie ma dużo rdzy (w co wątpie) to warto, dostrzegłem na tylnych błotnikach jakieś nakładki na błotniki, pewnie po to aby rdzę ukryć
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

23 Sie 2018, 15:53

Przebieg może być autentyczny i 8lat w jednych rękach ale tak jak przedmówca wspomniał koniecznie zwróć uwagę na budę (progi i podłoga na pewno do sprawdzenia).

A może taki Rover? Facet jeżdzi nim do Holandii więc raczej musi być pełnosprawny.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - błąd w mocy,ten silnik ma 75km.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - opłaty i przegląd do przyszłego roku ale obstawiam stary 11letni gaz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Sie 2018, 12:33

A coś takiego?
Hans98
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Volkswagen Crafter "Van of the Year 2017"
    Nowy Crafter marki Volkswagen Samochody Użytkowe, produkowany wyłącznie w fabryce w Białężycach koło Wrześni, pod wieloma względami wyznacza standardy wśród aut dostawczych. Samochód ma bardzo bogate wyposażenie ...

24 Sie 2018, 12:39

Ogólnie auto dobre, silnik niesamowicie trwały, ma tylko jedną a raczej 3 wielkie wady, elastyczność, słabe osiągi i przełożenie skrzyni. Przy prędkościach max 90 jeszcze jest do przeżycia i pali nawet mniej niż 5 ale za to prędkość ok 120 już mamy ponad 3 tyś obrotów więc jest dość głośno, jeżeli nikomu to nie przeszkadza to warty polecania.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

24 Sie 2018, 13:16

Byłem dzisiaj patrzeć na tego nissana, wydawał się być całkiem ładny. Ogólnie wszystko w porządku itp, miałem pare rysek na zderzaku przednim i jedno ognisko rdzy na klapie, ale bardzo małe. Według mnie ktoś, go zostawił w rozliczeniu, bo jest był zarejestrowany na miasto obok mojego. Także myślę, czy nie pojechać po niego jutro i kupić go po prostu.
Hans98
Nowicjusz

24 Sie 2018, 13:51

A co sądzicie o tych?

Hans98
Nowicjusz

24 Sie 2018, 15:35

Hans98 napisał(a):Byłem dzisiaj patrzeć na tego nissana, wydawał się być całkiem ładny. Ogólnie wszystko w porządku itp, miałem pare rysek na zderzaku przednim i jedno ognisko rdzy na klapie, ale bardzo małe.

Po tym wpisie wydaje mi się że obejrzałeś auto tylko wizualnie..

Hans98 napisał(a):https://www.olx.pl/oferta/toyota-avensi ... wr7f9.html

No proszę Pan tak się zarzekał że nie zejdzie do 5k :mrgreen: auto było już pare razy wklejane tutaj na forum,na początku cena była 7k,póżniej 6k a teraz ta nieprzekraczalna granica 5k.

Civic bardzo ładny :ok:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Sie 2018, 08:43

Byłem oglądać Hondę, poza małymi ogniskami rdzy, wszystko bardzo w porządku, silnik rowno pracuje, zawieszenie nie wybite. Także kupiłem.
Hans98
Nowicjusz

25 Sie 2018, 08:49

No to gratulcje, zainwestuj w konserwacje podwozia i napraw tą rdzę co wyszła i jeszcze jakiś czas pojeździsz
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

25 Sie 2018, 11:13

Mam pytanie, czy taka Honda może trochę przykopcic, na wyższych obrotach? I jak się mocniej przekazuje
Hans98
Nowicjusz

25 Sie 2018, 11:18

Hondy są olejożerne więc może aczkolwiek nie powinna, uszczelniacze zaworowe mogą być. Mocno kopci? Pojeździsz zobaczysz pobór oleju. Jeżeli nie będzie kosmicznych poborów typu to bym się zbytnio nie przejmował
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

25 Sie 2018, 11:22

Facet mówił, ze on na 10k km musiał dolać 1.5/2l oleju. Wiec niby w normie
Hans98
Nowicjusz