Pierwszy samochód do 35-40 tyś zł.

03 Kwi 2011, 00:22

Witam

Poszukuję samochodu najlepiej do 35 000zł. Maksymalna kwota jaką mogę wydać to 40 000zł.
Warunki jaki musi spełnić samochód:
-rocznik 2010/2011
-5 drzwiowy
-maks 25 000km przejechanych
-najlepiej żeby był nienaruszony

Kilka dni temu odwiedziłem kilka salonów samochodowych i wykonałem dwie jazdy próbne. Mianowicie Renault Clio i Fordem Fiestą. Jeżeli miałbym wybrać zwycięzce tego pojedynku to jak dla mnie wygrała francuska marka.

Zastanawiam się nad takimi modelami:
-Renault Clio
-Ford Fiesta
-Citroen C3
-KIA cee'd
-VW Polo

Jeżeli chodzi o doświadczenie za kierownicą. To nie wiem czy można liczyć to w km. W każdym bądź razie mam, gdzieś około 5 tyś km przejechanych. Mało ze względu na to, że prawo jazdy mam od stycznia 2011.

Samochód planuję zakupić w ciągu najbliższych 4 miesięcy.

Oto kilka ofert, którymi jestem zainteresowany:
- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] czy to możliwe - za tak niską cenę?
- [link do mobile.de wygasł] czy to prawda, że w Niemczech kupuję po cenie netto?
- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
- [link do Onet wygasł]
- [link do oferty na Allegro wygasł]

Co myślicie o tych ofertach? Może jakieś inne propozycje
Majkelo77
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok

03 Kwi 2011, 10:02

W Niemczech kupisz netto jeżeli masz firmę i na nią bierzesz autko. Z tym ze w Polsce musisz zapłacić 23%vatu wiec wyjdzie na jedno(a właściwie drozej bo w de masz 18proc VAT)
Z takim budżetem tylko demonstracyjne w salonach pl lub bardzo dokładnie przetrzepac 'okazje', może coś trafisz
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Toyota Auris III
    Toyota zaprezentowała nowego Aurisa. Z wyglądu wg mnie jest progres nie tylko w porównaniu z poprzednikiem ale też z poprzednikiem poprzednika Kolejnym znakiem czasu jest to, że nie będzie w ofercie diesli. Coraz więcej ...