Pierwszy samochód do 5-6 tyś. zł

22 Kwi 2019, 15:54

Witam,

Mam zamiar kupić swój pierwszy samochód. Wiem, że cena (5-6 tyś zł) która jest w temacie posta jest śmieszna, ale niestety taką będę dysponował i raczej większej nie chcę przeznaczyć na pierwszy samochód. Samochód będzie służył mi głównie do dojazdów Warszawa - rodzinna miejscowość (około 110 km). Trasę tę pokonuję co dwa tygodnie czasem tydzień. Zależy mi, aby auto było tanie w eksploatacji. Silnik raczej maksymalnie do 1.6, 100KM. Myślałem głównie nad hatchbackiem w benzynie może gaz (ale tutaj spora liczba osób mi odradza). Jeździł będę w 90% będę sam. Z aut nad którymi myślałem to: Golf IV, Ibiza III, Corsa C, Focus MK1, Fabia I, Polo IV. Jestem przygotowany też na inne propozycje. Wiem, że wymagania mogą być duże w stosunku do realiów, ale może uda się coś znaleźć.
baremoto97
Obserwowany

22 Kwi 2019, 20:27

Z Twoich propozycji to jedynie Ibiza trochę mały budżet,takie minimum to około 7k.

Tutaj oferta którą bym się na pewno zainteresował.
[link do oferty na Olx wygasł]

Tutaj brak zdjęć lewej strony trochę zastanawia.
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Kwi 2019, 20:41

baremoto97 napisał(a):Wiem, że cena (5-6 tyś zł) która jest w temacie posta jest śmieszna

Albo rozsądna, bo po co niby wydawać setki tysięcy na stanie w korkach, jak można postać za 5-6 tysięcy? :ok:
aGradory

22 Kwi 2019, 20:56

Dzięki za propozycje. Taka kwota jest na chwilę obecną jedyna na która mogę sobie pozwolić, nie chcę też pakować się w samochód za nie wiadomo ile. Jest to moje pierwsze auto nie chcę za bardzo przeznaczać więcej pieniędzy na nie, jak to mówią ciasne ale własne. Zależy mi też na niezależności od np. PKS, PKP, gdzie nie zawsze są o sprzyjających godzinach.
baremoto97
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Limitowany Nissan Juke w edycji Ministry of Sound
    Nissan rozszerza współpracę z Ministry of Sound, czyli londyńskim autorytetem w dziedzinie clubbingu i elektronicznej muzyki tanecznej. Kolejnym owocem tej współpracy jest nowa limitowana edycja Juke. Odważna ...
    Skoda Vision E - wnętrze samochodu koncepcyjnego
    Futurystyczny design modelu VISION E ukazuje charakter nowego języka stylistycznego ŠKODY dla przyszłych pojazdów elektrycznych. Najbardziej uderzające cechy nadwozia to m.in. brak słupka B czy nietypowo otwierane ...