Pierwszy samochód do 5 tyś.

21 Maj 2013, 16:35

[link do Tablica wygasł] ... 2c0e05f6ad - Tą sobie daruj, dowód do odebrania, hahahaha! To niech go odbierze. I wtedy możecie gadać...
[link do Tablica wygasł] - Ta wygląda ok ale to jest 1.6 które na prawdę słabo jedzie w tej budzie, a cena jak za IS'a.
[link do Tablica wygasł] - Mało zdjęć i m40.
[link do Tablica wygasł] - No ok, ale chcesz diesla???
[link do Tablica wygasł] - Ta na pewno nie jest tak ładna jak ta:
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł] - Ok.
[link do Tablica wygasł] - Ok.
[link do Tablica wygasł] - Ta mogła być często, gęsto katowana.
[link do Tablica wygasł] - Nie wiem jak mechanicznie, wizualnie wygląda max na 2000 zł...

Ale masz wybór ;). Leć i oglądaj. Z tych wszystkich, zacznij od tych:

[link do Tablica wygasł]

[link do Tablica wygasł]

[link do Tablica wygasł]

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

21 Maj 2013, 21:38

Wielkie dzięki za pomoc, będę jechał oglądać te BMW ale jeszcze chciałbym mieć alternatywę w postaci Audi 80. Czy w tych pieniądzach można dorwać dobry egzemplarz? ;)
Vent
Nowicjusz

Auto: Brak

21 Maj 2013, 22:57

Vent napisał(a):Wielkie dzięki za pomoc, będę jechał oglądać te BMW ale jeszcze chciałbym mieć alternatywę w postaci Audi 80. Czy w tych pieniądzach można dorwać dobry egzemplarz? ;)

Nie wiem nic o rynku Audi, więc powiem tylko, że RACZEJ tak.
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

22 Maj 2013, 06:42

Jeśli chodzi o B4 to pewnie że sie da,spokojnie kupisz taką z roku 93/94.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Maj 2013, 09:44

Vermin napisał(a):Rozumiem że to może wkurzać ale trudno je wykluczyć, to po prostu bardzo dobre samochody

Tia, a autor tematu ma 5k i jest poczatkujący więc idealne połączenie.
Proste porównanie z np: corolla e11 98r 3d 1,6 16V za 5,5k i BMW 318 e36
Spalanie corolla 7l pb miasto i 8-9lpg a BMW?
Masa 1100kg silnik 16V a BMW ?
Osiągi tu brak porównania na korzyść corollki
Bezpieczeństwo corolla FWD NCAP 3gwiazdki a BMW RWD i w testach NCAP miazga totalna. Chciałbys takim autem jechac zimą w ostrym łuku na kiepskich oponach????
Awaryjność Vermin może wklej tą litanię którą ostatnio prezentowałeś przy BMW bo w Corolli musiałbyś 100lat jeździć albo robić rocznie 100tyś.km żeby taki zestaw życzeń ułożyć.
Wklejacie za 5k te super propozycje a jak szukałem z kolegami e36 do przerobienia tak żeby był prosty i beż wspawanej ćwiary to zajeło nam ponad pół roku znalezienie sztuki a 99% tematów było śmieciami.
Więc które wartości dla początkującego kierowcy z ograniczonym budżetem są lepsze w BMWe36 bo jakoś nie moge ich dostrzec???

P.S.

Używałem i używam BMW od 3ki przez M3 do x6 więc nie toretyzuje oraz na bierząco do pracy mam JDM FWD/RWD (zabawa) co pozwala mi porównać i stwierdzić że biedny jest ten co Was posłucha i kupi super zadbane i oszczędne e36 za 5k :ok:

Wasze propozycje mają się nijak do tematu w którym określone są konkretne wymagania.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

22 Maj 2013, 10:03

Jeszcze nie znam się tak dobrze na samochodach :D biorę wszystkie możliwe opcję pod uwagę i nie musi być to konieczne BMW czy AUDI. Słyszałem też, że Mazda 626 oraz Peugeot 406 można kupić za takie pieniądze z silnikiem 1.8. Ogłoszenia z Toyotą też zaraz obejrzę. Dla mnie najważniejsze jest żeby auto było ekonomiczne ale przy tym też nie zamulało i żeby koszty ewentualnych napraw były jak najmniejsze
Vent
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[D] BMW 320i e46 / Lexus IS 200 / Mercedes C200 W203
    Podstawowe kryteria zestawienia: - samochody z segmentu D - nadwozie sedan - napęd na tylne koła - silniki benzynowe do 2l o mocy ok. 150KM - manualna skrzynia biegów - rok produkcji modeli ok. 2000r. Wytypowane modele ...

22 Maj 2013, 12:31

Użyj wójka google i zobacz jaką konstrukcje ma pod maską corolla po 93r a stare audi 8o albo BMW. Znajdź sobie w komisie auto przejedź się nim i zobaczysz różnicę. Gwarantuje Ci że przy dziadkowym przemieszczaniu corolla 1,6 nie spali więcej niż 8l.LPG a przy ostrym zapitalaniu 9-10lpg. Jeżeli nie stać Cie na instalkę LPG to przy dziadkowaniu powinieneś zmieścić się w 7-7,5pb co w porównaniu do hiper oszczędnych TDI chyba jest gitarowo :?:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

26 Maj 2013, 21:54

Z racji, że mam możliwość sprowadzić samochód z Danii znalazłem kilka ofert, które mnie zainteresowały :D proszę o ocenę tych aut. Chyba najbardziej z tych podoba mi się Carisma.

[link do mobile.de wygasł]

Vent
Nowicjusz

15 Cze 2013, 11:47

Zastanawiam się nad kupnem peugeot 406 benzyna 1.8 z LPG. Jak sprawują się silniki z gazem w tych samochodach?
Trok
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: Clio II
Silnik: 1.2
Rok produkcji: 1992