Pierwszy samochód do 50-60K

02 Gru 2015, 13:30

Witam! Prawko zdałem jakieś pół roku temu, od tego czasu jeździłem dosyć okazjonalnie bo teraz na studiach nie potrzebuję tak właściwie samochodu
Mimo że go nie potrzebuję to chcę sobie teraz coś załatwić gdyż motoryzacja od zawsze była moją pasją i potrzebuję jakiegoś fajnego autka żeby na nie chuchać i dmuchać :D Jeździć będę stosunkowo mało, kilkanaście razy w roku po 200-300 km, a tak to może raz/dwa tygodniowo po mieście dlatego diesel odpada.(przebiegi roczne pewnie koło 4-5k?) Praktyczność auta nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia gdyż tak jak napisałem wyżej ma to być zabawka a nie środek do pracy. Myślę o czymś w okolicach 150 koni, nie chcę iść wyżej żeby nie przesadzić, mam w końcu bardzo mizerne doświadczenie. Ważny dla mnie jest ciekawy sportowy design i niezłe prowadzenie. Z racji na małe roczne przebiegi aż tak nie przejmuję się spalaniem i kosztami utrzymania(ale wolałbym dosyć niezawodne samochody, a przynajmniej takie które nie są znane z awaryjności :roll: ) Tak właściwie tutaj moje wymagania się kończą, przeglądam rynek od bardzo dawna i mam kompletny mętlik w głowie :D
Tutaj parę modeli które strasznie mi podchodzą wizualnie(ale średnio mieszczą się w budżecie) żeby było wam trochę łątwiej zrozumieć moje gusta :P
CLA(z amg)
M3 e92
s2000
370z
XE
RS5
Leon III ST cupra
Pomożecie? :P
Salmon1996
Obserwowany

Auto: Ni ma

02 Gru 2015, 15:49

Civic VIII Type R
Civic IX 1.8 142 km
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8

02 Gru 2015, 17:05

Type-Rek na pierwszy samochód? :naughty:
Dopamine
Aktywny

Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Elise k20z4 in progress
Silnik: K20Z4
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

02 Gru 2015, 22:26

"...mam w końcu bardzo mizerne doświadczenie." - nie lepiej kupić coś tańszego dajmy na to do 30-40k?

CLA - raczej po za budżetem
RS5 - zapomnij w tym budżecie
BMW - j/w
HONDA S2000 - do tego auta trzeba mieć stalowe "j*aja", odpuść tutaj trzeba się wykazać sporymi umiejętnościami
XE czyli Jaguar - po za budżetem
Leon - j/w a jak znajdziesz coś to brak godnych silników do polecenia

Zostaje 370z.

Jak nie boisz się mocnych aut to zobacz:
Lexusa IS250
MB C klasa
Hyundai Coupe - to z tańszych opcji.
Honda Civic VIII nawet zwykła wersja 1.8 / 140km chyba
Laguna III coupe - z tańszych opcji.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

02 Gru 2015, 22:35

Kieł napisał(a):CLA - raczej po za budżetem
RS5 - zapomnij w tym budżecie
BMW - j/w
HONDA S2000 - do tego auta trzeba mieć stalowe "j*aja", odpuść tutaj trzeba się wykazać sporymi umiejętnościami
XE czyli Jaguar - po za budżetem
Leon - j/w a jak znajdziesz coś to brak godnych silników do polecenia

Autorowi chodziło o wygląd , które auta mu się podobają :ok:
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8

02 Gru 2015, 22:54

Kieł napisał(a):
Zostaje 370z.

Wszystkie poza budżetem(chociaż nie o to chodzi autorowi) - 370z też odpada, poniżej 70-80 nie ma sensu szukać.
Dopamine
Aktywny

Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Elise k20z4 in progress
Silnik: K20Z4
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007