Pierwszy samochód do 5k

10 Lut 2016, 12:38

Witam, zastanawiam się nad samochodem, który mógłbym mieć jako pierwszy. Kolega ma na sprzedaż, Opel Astra II 1.6 16V za 5k, opłaca się opinię jakieś? Z lekka zastanawiam się również nad Laguną, ale najpierw chciałbym rozważyć pierwszą opcję. Mam 21 lat, i zależy mi na sedanie/heatbacku, może polecacie coś innego, dobrego co mieści się w okolicach 4-5 tysięcy? Dziękuję za opinię,
Pozdrawiam Kamil.
kamilkrl
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 02 2016
Auto: nie mam

10 Lut 2016, 21:44

Tylko nie 1.6 16v.. najgorszy silnik ze względu na wzmożoną ilość picia oleju.
Laguna jak najbardziej ok :wink:

Popatrz też na Audi 80 B4,Citroen Xsara,Peugeot 306/406,Renault Megane,VW Golf III.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Lut 2016, 01:03

Dzięki za odpowiedź ;)
A jakaś Astra tylko z innym silnikiem? Bądź Vectra, ale ta starsza?
Laguna podoba mi się, a w jaki silnik najlepiej celować? Szczerze mówiąc, też trochę mi zależy, żeby nie palił zbyt dużo. Mógłby być nawet gaz.
Pozdrawiam.
EDIT. Albo jeszcze podoba mi się Omega godna uwagi? Jeśli tak, to najlepiej z jakim silnikiem?
Jestem szczerze mówiąc trochę zielony w tych sprawach, dlatego też takie błache (dla Was) pytania, proszę o wyrozumiałość ;)
kamilkrl
Nowicjusz

11 Lut 2016, 20:41

O dobrą Astre będzie ciężko ale jak już to celuj w 1.4 90km,1.6 75/84km lub 1.8.
Vectra ok i też unikaj 1.6 16v oraz 8v (totalny muł w tej budzie).
Laguna wsumie z każdym silnikiem no może w 1.6 czasami będzie brakowac mocy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

29 Lut 2016, 00:09

witam. ;) Poczytałem, dowiedziałem się sporo, kasy coraz więcej odłożone. Teraz wybór, najbardziej jestem zdecydowany pomiędzy golfem 4 oraz audi a3. Co byście wybrali i dlaczego? I najlepszy wybór silnika w tym i tym modelu to? ;)
Dzięki za odp.
Pozdro
kamilkrl
Nowicjusz

29 Lut 2016, 00:22

A3 i golf to jedno i to samo z tą różnicą, że w golfie masz jeszcze fajne 2.0 8V. W obu minimum 1,8. :ok:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SsangYong Y400 - nowy model flagowego SUV-a
    SsangYong odsłonił nazwę oraz pokazał wygląd zewnętrzny oraz wewnętrzny modelu Y400. Opracowywany przez SsangYonga nowy model flagowego SUV-a znany był pod nazwą projektową "Y400". Firma zdecydowała się nadać nowemu samochodowi ...

29 Lut 2016, 09:24

Nie ograniczaj się do jednego modelu,najlepiej przejedż się oboma autami i to co Ci podpasuje to szukaj i kupuj.
Barol
Awatar użytkownika