Pierwszy samochód do 5tys

24 Lip 2017, 21:44

Witam,

Szukam pierwszego samochodu dla dziewczyny +/- 5tys.

Najlepiej jakiś mały, miejski samochód, ekonomiczny, tani w eksploatacji no i trwały.

Kraków i okolice.
michalogo
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 04 06 2011
Auto: Nie mam

24 Lip 2017, 22:10

Zobacz na te samochody:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] trochę drogi i ten automat :/
[link do oferty na Olx wygasł] jakiś super ekonomiczny nie jest (7-8 litrów norma w mieście) ale na trasie dość nisko pali do tego jak będzie w dobrym stanie to sporo ci kasy zostanie na dopieszczenie oraz ew. instalację LPG
[link do oferty na Olx wygasł] pewnie to silnik 1.1 (dość fajny ekonomiczny i nawet dynamiczny jak na te 54 koniki) sam mam 900-tkę i w sumie nie narzekam
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] tu całkiem zrywny i w miarę ekonomiczny samochód (ekonomiczny jak jedziesz spokojnie a jak te 114 koni zaczynasz na max wykorzystywać to już zje swoje) sprawdź rdzę
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

24 Lip 2017, 23:27

Z tą Corsą ładnie ktoś popłynął,ja za swoją z 95roku (1rejestracja marzec 96r) z tym samym silnikiem i w tym samym kolorze tylko że 3d dałem 1500zł.. o przebiegu nie wspomnę że komuś tyle chciało się kręcić..

Ja też coś dorzucę:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - trochę śmieszny wygląd ale dla kobiety na start będzie ok i jeszcze fajne wyposażenie.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - 5k za Matiza to trochę głupota no ale pierwsza ręka..
[link do oferty na Olx wygasł] - opłaty na rok tylko niska cena trochę.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

A tym Clio zainteresowałbym się w pierwszej kolejności.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Sie 2017, 13:33

Które z tych warto obejrzeć? Szukam czegoś z ABS + to co powyżej
1. [link do oferty na Olx wygasł]
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] dzwoniłem o tą Corsę i facet mówił że ma ją od 2 lat (bo jest dziwna rejestracja nie Krakowska) i powiedział że to była umowa że nie musiał przerjestrować i cały czas jeździli na takiej tlyko nie wiem czy to rpawda czy ściema i handlarz)
4. [link do oferty na Olx wygasł] ( tylko że jako jedyny bez ABS...
5. [link do oferty na Allegro wygasł]
6. [link do oferty na Allegro wygasł]
michalogo
Nowicjusz

20 Sie 2017, 15:19

1. Punto ok
2.clio ok
3. Corsa gnieciuch trochę i gość krętacz bo nie ma czegoś takiego jak umowa że nie musi przerejestrowywać. Albo coś ściemnia albo po prostu tego nie zrobił. A może karty pojazdu nie ma :?: .
4. Clio nie warte swojej ceny rdza ją już zjada widać.
5. 206 Coś z tyłem było bo z lewej strony klapa mocno odstaje.
6. Punto ok
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

20 Sie 2017, 15:26

Dziękuję, a na którym warto skupić się w pierwszej kolejności?
michalogo
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie wchodź na czerwonym świetle!
    Pośpiech, nieuwaga, nieprawidłowa ocena odległości od nadjeżdżającego pojazdu czy zwykła brawura – to wszystko mogą być powody wejścia pieszego na jezdnię przy czerwonym świetle. W takich okolicznościach w zeszłym roku ...

20 Sie 2017, 17:17

Zacząłbym od tego Clio [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

20 Sie 2017, 17:19

W pierwszej kolejności bym sprawdził Punto z gazem, jak będzie ok to dlaczego nie zaoszczędzić na paliwie? Potem Clio i Punto z pod 6.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

20 Sie 2017, 17:27

Punto z gazem jakieś odcieniowe mi się wydaje (trzecie zdjęcie - tylne drzwi a tylny błotnik i próg są w innym odcieniu,z lewej strony próg też wygląda na już malowany).
Barol
Awatar użytkownika

20 Sie 2017, 17:29

@Kao z tego co ostatnio słyszałem to właśnie samochodu nie trzeba przerejestrowywać. Mówiła mi to osoba, która niedawno kupiła samochód i tak jej w urzędzie powiedzieli.
taquito
Początkujący

Zdjęcia: 13
Miejscowość: Bytom
Prawo jazdy: 07 02 2012
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: Alfa Romeo Giulietta
Silnik: 1.4 TB 170KM

20 Sie 2017, 18:45

Barol napisał(a):punto z gazem jakieś odcieniowe mi się wydaje (trzecie zdjęcie - tylne drzwi a tylny błotnik i próg są w innym odcieniu,z lewej strony próg też wygląda na już malowany).
no i co z tego? Oryginału się spodziewasz za takie pieniądze i w tym roczniku? Obudz się. Ma być cały sprawny ekonomiczny i jako tako wyglądać. Twoim tokiem myślenia nigdy byś chyba nic nie kupił.
taquito napisał(a):@Kao z tego co ostatnio słyszałem to właśnie samochodu nie trzeba przerejestrowywać. Mówiła mi to osoba, która niedawno kupiła samochód i tak jej w urzędzie powiedzieli.
tak tak i jeszcze pewnie talon jakiś dali. Naiwny jesteś? Jak myslisz do kogo przyjdzie mandat z fotoradaru? Albo do kogo przyjdzie policja jakby ktoś na stacji "zapomniał" zapłacić? A ucieczka z miejsca zdarzenia/wypadku??? Jakbym kupił od Ciebie auto i obrobił bank lub kogoś zabił najpierw Ciebie by zawineli bo na Ciebie było by auto zarejestrowane tak czy nie? Obowiązek przerejestrowania był jest i będzie.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

20 Sie 2017, 19:22

Kao napisał(a):tak tak i jeszcze pewnie talon jakiś dali. Naiwny jesteś? Jak myslisz do kogo przyjdzie mandat z fotoradaru? Albo do kogo przyjdzie policja jakby ktoś na stacji "zapomniał" zapłacić? A ucieczka z miejsca zdarzenia/wypadku??? Jakbym kupił od Ciebie auto i obrobił bank lub kogoś zabił najpierw Ciebie by zawineli bo na Ciebie było by auto zarejestrowane tak czy nie? Obowiązek przerejestrowania był jest i będzie.

Kao niestety nie masz racji... teoretycznie musisz przerejestrować auto w ciągu 30dni a praktycznie nie ma żadnego paragrafu karającego Cię za to. Oczywiście Jest sporo tematów pobocznych utrudniających życie temu co nie dotarł do wydziału komunikacji ale nie ma za tym specjalnych konsekwencji.
Przyznam się bez bicia mam takie dwa auta jedno 2lata a drugie z 5lat :ok:

Mandaty idą na podstawie umowy kupna / sprzedaży.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

20 Sie 2017, 19:42

szybki napisał(a):Kao niestety nie masz racji... teoretycznie musisz przerejestrować auto w ciągu 30dni a praktycznie nie ma żadnego paragrafu karającego Cię za to.
pominąłem to ze nie ma takiego paragrafu i się z tobą zgadzam ale napewno nie bylo takiej sytuacji ze ktoś w urzedzie mu powiedzial ze juz nie trzeba przerejestrowywac.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

20 Sie 2017, 20:28

Mam Ci dać numer telefonu do osoby, która była w tym urzędzie czy co? Taka sytuacja była i tyle :)
taquito
Początkujący

Zdjęcia: 13
Miejscowość: Bytom
Prawo jazdy: 07 02 2012
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: Alfa Romeo Giulietta
Silnik: 1.4 TB 170KM

20 Sie 2017, 21:12

taquito napisał(a):Mam Ci dać numer telefonu do osoby, która była w tym urzędzie czy co? Taka sytuacja była i tyle
to co Ci ten ktoś nagadał jest nieprawdą albo jest na tyle mało inteligentny że źle zrozumiał.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika