Pierwszy samochód do 6-8tys

23 Wrz 2015, 16:39

Witam!
Zdałem kilka miesięcy temu prawo jazdy i chciałbym kupić samochód (do jazdy na co dzień - uczelnia/praca). Mam budżet 10 tysięcy z czego auto chce kupić za maksymalnie 6-8tys., a resztę zachować na opłaty lub ewentualne opłaty.
Generalnie mam trzech faworytów - Golf IV, audi a4 i seat ibiza II FL (ostatni jest moim faworytem). Jeżeli chodzi o silnik to myślałem we wszystkich trzech przypadkach o 1.9 TDI 90KM ze względu na długą żywotność i stosunkowo niewielkie spalanie (4,5-6l). Zależy mi na tanich częściach, żeby nie było dużego płaczu, gdy coś wyskoczy. Co byłoby najlepszym wyborem dla mnie? Jedno z tych trzech samochodów czy iść zupełnie w inną stronę?

[link do oferty na Allegro wygasł] - przykładowo ta ibizka wpadła mi w oko, co o niej sądzicie?

Pozdrawiam
kurosaki103
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 05 2015
Auto: Nie mam

23 Wrz 2015, 17:49

Światło mi po bokach karoserii "mryga" więc pewnie to jest rzeźba. Fotele dotyrane jak sandały Mojżesza po przejściu przez pustynię. Auto jest odpicowane i ma znamiona wieś tuningu.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

23 Wrz 2015, 17:57

Czyli odpada, dziękuję ;-) a jakieś uwagi co do samochodzików, które wybrałem? Albo do silnika?
kurosaki103
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 05 2015
Auto: Nie mam

23 Wrz 2015, 20:56

Strasznie podpicowana na handel (nawet silnik wymyty) i zdjęcia zrobione żeby wszystko jak najlepiej wyglądało a na miejscu zobaczysz sporo wykwitów..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012