Pierwszy samochód do 8 Tyś.

18 Sie 2016, 21:20

Witam :). Od jakiegoś czasu zbieram się za kupno pierwszego auta, no ale wiadomo z tym raczej pośpiechu takiego nie mam ^^. Budżet taki jaki w temacie, ewentualnie może będzie można podbić to do 9 jeśli będzie trzeba. Opłat nie wliczamy w cenę :p.
Rocznik:2000 w górę ( Chyba, że będzie coś co polecicie i będzie warte uwagi poniżej)
Nadwozie:Sedan/Coupe/Hatchback
Paliwo: Benzyna/Diesel/Benzyna+LPG
Autem będę jeździł co kilka dnia po około 70 KM, praktycznie cały czas poza miastem, czasem będą to dłuższe trasy.Wyposażenie fajnie jakby była klimatyzacja, więcej nie wymagam, byle w dobrym stanie ^^. Mieszkam w województwie Mazowieckim, można patrzeć na Sokołów Podlaski, Siedlce bo to te okolice także byłoby fajnie jakby właśnie stamtąd coś dla mnie znaleźć. Cóż, nie wiem co tu jeszcze mógłbym dodać. Prosiłbym jeszcze o sprawdzenie tych trzech ofert :).
1. [link do oferty na Olx wygasł]
2. [link do oferty na Olx wygasł]
3.[link do oferty na Olx wygasł]
CPTBombax
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 12 2015
Auto: Nie mam

18 Sie 2016, 21:38

Skupilbym się na samochodach zarejestrowanych juzvw pl. Jesli ktoś ściąga samochód w takiej cenie i na nim zarabia to za ile go kupił? Nie spodziewalbym się fajerwerków po takim egzemplarzu.
1. Volvo ok, miałem s40 i polecam. W tym masz silnik gdi od mitsu. Części ekploatacyjne trochę drozsze niż do tych produkcji volvo i bezpośredni wtrysk - utrudniony montaż lpg jesli taki zabieg chciałbyś kiedyś przeprowadzić. Szukalbym silnika 2.0/2.0T
2. Awaryjność 2.5tdi to już legenda. Na 90% w a4 nie było wersji 140km, co najmniej 150. Kupowanie kilkunastoletniego diesla to proszenie się o klopoty. Nic nie wiesz o jego historii napraw itd. Koszty mogą przewyzszyc wartość samochodu.
3. Silniczek slaby jak do octavii, będziesz się trochę męczył w trasie. Trochę dziwne te wykwity rdzy na masce i progu. Jeśli nie masz daleko to na Twoim miejscu bym to obejrzał z bliska pod kątem napraw blacharskich.

Od siebie dorzucę astrę g (choć osobiście bym takiej nie kupił xd), peugeota 406 i lagunę 1. Jeśli s40 to sprawdź też carismę - to bliźniacze samochody, wymienna jest masa części, które do mitsubishi są nieznacznie tańsze
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

18 Sie 2016, 22:08

Dzięki za odpowiedź, a co na temat tej Vectry?
[link do oferty na Olx wygasł]
A jeśli byłbym zainteresowany w sumie wersją Vectry B to dobry wybór? Na co zwracać uwagę w tym modelu?
CPTBombax
Nowicjusz

18 Sie 2016, 23:06

Vectra C to kwestia 12k wzwyż. Znów wrzucasz badziewnego diesla :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

19 Sie 2016, 08:19

Okej już postaram się nie wrzucać kilkunastoletnich Diesli ^^. A co do pytania o Vectrę B, jakiego silnika szukać ? Znalazłem całkiem ładnie wyglądającą tą z gazem ale nie wiem czy patrząc po cenie nie będzie za jakiś czas trzeba ładować w to pieniędzy.
3.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ciekawi mnie właśnie też bardzo ta druga oferta, tylko nie ma tam podanej w ogłoszeniu silnika ;P.
CPTBombax
Nowicjusz

19 Sie 2016, 09:54

Co do 2. Wszystko full 100% sprawne płakała pewnie Niemka za nim. No i przebieg bardzo oryginalny fakt poniżej 200kkm:) odpuść może :) z samego opisu bym odrzucił z miejsca takie mam zdanie.

Zobacz na accordy VI. Może audi a4 b5, toyota Carina, avensis hm jest tego w ciul
Ostatnio edytowany przez Damiankox, 19 Sie 2016, 15:38, edytowano w sumie 1 raz
Damiankox
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 09 2013
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Opel Omega
Silnik: 2.2 dti
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kompleksowa modernizacja jednostek napędowych u Opla
    W latach 2012–2016 Opel wprowadzi trzy nowe rodziny silników i trzynaście nowych jednostek, co jest związane z odnowieniem oferty w tej dziedzinie w 80%. W tym samym okresie firma zaprezentuje również ...

19 Sie 2016, 10:56

1. Nieaktualne
2. Nie wiadomo jaki silnik, albo niedowidzę. Chyba coś było z przodem i lewym bokiem.
3. Jeden z gorszych silników
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

23 Sie 2016, 18:47

Wracam do żywych ^^. Przeglądałem trochę i rzuciły mi się takie oferty :P
1.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2.[link do oferty na Olx wygasł]
Warte tych pieniędzy? Czy szukać innych silników itp? :)
CPTBombax
Nowicjusz

24 Sie 2016, 14:22

1.Podpicowany na handel ale ładnie wygląda,ja bym obejrzał.
2.Ładny ale wydaje mi się że cały tył był malowany.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

21 Wrz 2016, 19:52

Nie było mnie znowu trochę, pooglądałem trochę aut w okolicznych salonach, w sumie nawet spodobały mi się astry g i hondy accord :P. Tutaj mam prośbę o sprawdzenie kolejnych ofert ^^.
1.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3.[link do oferty na Allegro wygasł]
4.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Z góry dziękuję :P. Jak daję jakieś badziewne silniki czy coś to mnie skarcić i prosiłbym o podanie jakichś sensowniejszych ofert z woj. mazowieckiego :P Preferowany sedan/coupe ;), budżet do 9-10 tys .
CPTBombax
Nowicjusz

21 Wrz 2016, 20:01

Bertone nadaje się bardziej do przetopienia niż do jazdy.
Chądy wydają się bardzo kolorowe, szczególnie tył pierwszej.
Druga astra wydaje się ciakawą opcją
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

22 Wrz 2016, 14:44

8k za Astre bez klimy i z ubogim wyposażeniem? Do tego stary gaz i handlarzyna.. w życiu bym nie kupił..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

22 Wrz 2016, 21:09

Okej a co powiecie o tych autach?
3. [link do oferty na Olx wygasł]
4. [link do oferty na Olx wygasł]
Ja to chyba się nie nadaję do szukania tych ofert :bored: .
CPTBombax
Nowicjusz

23 Wrz 2016, 14:48

1.Walony przód,świeży gaz.
2.Ładna obejrzyj.
3.Kiepski silnik i ten przebieg..
4.Było coś z prawym przodem,kiepski silnik..
Barol
Awatar użytkownika

24 Wrz 2016, 09:42

Okej spróbuję w najbliższym czasie obejrzeć tą hondę. A jak w tych modelach z rdzą? Czytałem w necie, że na części aut się ona pokazuje szybko, na niektórych mniej a jeszcze inne nie mają jej praktycznie wcale, na co zwrócić uwagę przy jej oglądaniu żeby się nie przejechać? ;).
CPTBombax
Nowicjusz