Pierwszy samochód do max 6500 zł

27 Mar 2011, 17:07

Witam. Zdałem kilkanaście dni temu Prawo jazdy i szukam samochodu tak do 6500 zł. Chciałbym aby były to samochody rocznika od 1995-2000. Najlepiej 5 drzwi no i chciałbym aby były z klimatyzacją. Na oku miałem Rovera 214, Mitsubishi Colta, Hondę Civic, Seata Ibizę, VW Polo ale aż tak się na autach nie znam więc nie wiem co by było najlepsze. Wiem że Colt i Civic są tylko 3 drzwiowe. Chodzi mi też aby silnik to max 1.4 bo wiadomo że dużo za OC. Czekam na propozycje i pomoc.

Pozdrawiam
Teco
Nowicjusz

Miejscowość: Żnin
Auto: Audi

27 Mar 2011, 19:22

Civic są też 5 drzwiowe , z tych co podałeś to chyba Polo 1.4 + LPG i będzie tania jazda, ibiza w sumie to samo tylko inna buda z zewnątrz. Ale raczej ciężko będzie z klimą dostać i do tego ze sprawną.
d0m3l
Początkujący

Miejscowość: Radom

27 Mar 2011, 19:35

No tak tylko że ja szukam jak już wersji Hatchback a takiej chyba Hondy nie znajdę. A rovera nie polecasz? Bo szczerze najbardziej mnie się podobał no ale nie oto chodzi. Najbardziej chciałbym aby była jednak klimatyzacja no i żeby auto nie było aż takie drogie w utrzymaniu
Teco
Nowicjusz

27 Mar 2011, 19:48

Zależy czy szukasz hondy w wersji na europejskiej czy japońskiej, euro jest dużo 5 drzwiowych a japońskich chyba własnie nie ma. Na roverach się niestety nie znam. Japońskie samochody mają dosyć drogie części niżeli taki VW gdzie jest dużo zamienników, ale znowu silniki mają nie do zajechania.
d0m3l
Początkujący

27 Mar 2011, 19:51

No ja ogólnie taki mętlik i nie wiem za bardzo co szukać tak aby być zadowolonym po zakupie. Nie mam zamiaru jeździć szybko więc szybkie auto na początek nie wchodzi w grę także chce nie aby było za duże. A jakieś inne można mi polecić niż te co wymieniłem? czy nie polecacie...?
Teco
Nowicjusz

27 Mar 2011, 21:23

Sam teraz szukam podobnie samochodu jak ty tylko żę do 5000-5500zł, znajomy mechanik mówił, tylko volkswagen trochę droższe niż inne samochody tej klasy jak polo czy golf ale są mało awaryjne i dobre. Ja skupiam się na polo tylko raczej w dieselu 1.7 lub 1.9 a na drugim miejscu 1.4 B+G. Tak więc jak chcesz dobra i mało awaryjne to szukaj polo
d0m3l
Początkujący

26 Lis 2011, 18:05

na twoim miejscu brałbym polo w 1.4 z LPG. Minimalne spalanie, dość wygodna jazda, tanie części, rzadkie wizyty w warsztatach.
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

27 Lis 2011, 12:00

Człowikeu weź sie ogarnij. na co ty odgrzewasz wszystkie mozliwe kilkuletnie kotlety?!
Mati2802
Aktywny

Miejscowość: Elblag
Prawo jazdy: 18 06 1981
Auto: Octavia TDI, Golf TDI, Matiz