Pierwszy samochod (duzy) diesel!!!

24 Lut 2008, 17:22

czesc!!sluchajcie mam takie pytanie jaki smochodzik sobie kupic ... musi by dobry wygodny,ekonomiczny-dlatego tdi i przede wszyskim dla wysokiej osoby !!! jakies propozycje i od razu uwagi do podanych aut beda mile widziane...pozdrawiam dziekuje

myslalem o passacie b5 i i poruszalem ten temet...cena ok30tys
wierzbinio
Nowicjusz

24 Lut 2008, 17:53

Renalut Laguna
[link do oferty na Allegro wygasł]

Ford Mondeo

Citroen C5

Toyota Avensis
Zbyszek
Początkujący

Miejscowość: Wałbrzych

24 Lut 2008, 18:41

Polecam Renault Laguna słyszałem bardzo wiele opinie na temat tego autka , ludzie wybrzydzają bo auto jest francuskie , ale jest naprawdę super komfort jazdy miałem taką i nie mogę potwierdzić że jest to auto awaryjne . Jeśli również jesteś zrażony do francuzów to passat b5 jest fajnym autkiem .
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

26 Lut 2008, 13:59

poprosze o jakies rady bo widze ze sporo ludzi przeglada ten temat ale malo osob pisze ... z gory dziekuje za kazdy wpis ktory bedzie mi mogl pomoc
wierzbinio
Nowicjusz

26 Lut 2008, 14:00

ojciec miał taką Lagunke z tym że benzyna i po FL.
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

26 Lut 2008, 15:52

Dobrze kolego myślałeś, Passat B5 to świetne auto, tylko podobno kradną je często.
RadmaX
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Toruń

26 Lut 2008, 21:16

Polecam zapoznać się z tym : [link do autocentrum.pl wygasł]

Naprawdę nie chcę już pisać nt. Laguny ale fakty są niezbite ... Osobiście w tej cenie polecam Passata. Można również rozejrzeć się za Mondeo ale ono ma kiepskie silniki TDCI...
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

27 Lut 2008, 10:11

Duży diesiel.....hmmm napeno kolegho odpuść sobie Forda ;) nie i jeszcze raz nie, nie polecam bo to szajs, i kompletne dno ;) nie będe się na ten temat rozwodził ;).
Moje typy :

AUDI A6 :
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

BMW:

Osobiście kolego to polecam audi a6, jest ok. Silniczek super, komforcik, mała awaryjność, tylko nie kupować 2,5TDi z autmatem, tylko manual. Pozatym świetne autko....

BMW....świetny wozik...i nie odrzućmy stereotypy....autko jak dla mnie bomba. Mała awaryjność...jedynie koszty utrzymania...ale wkońcu to ropniak ;)
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

27 Lut 2008, 13:46

To prawda wiem, że w szczecinie passat jest najbardziej kradzonym autem od paru lat ale i tak go polecam.

Jest przedewszystkim niezawodny i ma dobre szybkie silniki.
PHAETON SZCZECIN
Początkujący

Miejscowość: Szczecin

27 Lut 2008, 17:08

szybkie silniki to prawie każda marka ma w swojej ofercie :P ważne, że są dość trwałe i przy swojej mocy mało palą. Co do kradzieży można wykupić AC :D

Osobiście polecam również taką A6:
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

27 Lut 2008, 17:48

Audi A6 jest oczywiście lepszy od passata ale droższy
PHAETON SZCZECIN
Początkujący

28 Lut 2008, 17:31

nie ma co się obawiać francuzów , złą opinię robią im przeważnie ci którzy nigdy francuza nie mieli, już bardziej obawiałbym się tanich niemców ( opel , ford) i podróbek vw ( skoda ,seat) , ale to jest tylko moje zdanie i można się z tym nie zgodzić....
74
Początkujący

28 Lut 2008, 23:14

Jasne, że nie ma co się obawiać francuzów, mają duzo rzeczy szyby otwierane nawet z tyłu w starszych modelach i piloty od radia w kierownicy i co z tego.
Jakieś 12-14 lat temu miałem reno 21 i stały chyba po 18 tyś jeździłem na trzy giełdy z rzędu nikt nawet nie podszedł, żeby ją oglądnąć, opóściłęm cenę do 12 tyś i sprzedałem ją po dwóch miesiącach z ogłoszenia.
Po parulatach kupiłem okazyjnie reno Lagunę i po ół roku chciałem ją sprzedać, stała przeszło 8 miesięcy na komise i musiałem opóścić cenę ze trzy razy zanim ktoś ja kupił dla mnie - nigdy więcej reno, powiedziłem !!!
PHAETON SZCZECIN
Początkujący

28 Lut 2008, 23:30

panowie a moze cos o tym passacie a nie tylko o francuzie... mnie bardziej interesuja opinie na temat passata ludzi ktorzy takie maja albo cos o nim wiedza
wierzbinio
Nowicjusz

29 Lut 2008, 16:08

1 Pierwszym argumentem za passatem jest za jest jego mała awaryjność.
2. Wysoka jakość wykorzystanych części z jakich jest zrobiony, wnętrze w dotyku - pojedź gdzieś do komisu i wejź do nowego nowegor forda mondeo i i np z passata 1997 dotknij klamki, otwieranie schowków deskę rozdzielczą, porównaj fotele itp, szok passat wygrywa pod każdym względem,
3 Przejedz się po drodze, usłuszysz, że nie trzeszczy deska rozdzielcza - a tak jest w np nowym fordzie mondeo z salonu.
4 Tanie i duża ilość części zamiennych.
5. Nie ma problemu ze sprzedaniem
6. Cena nie spada tak mocno jak u konkurencji w porównywalnej klasie (hadluje autami)
7 jedyna wada - trzeba go dobrze zabezpieczyć - najbardziej kradzione auto w Polsce - a to się samo już tłumaczy bo najlepiej nadaje sie w Polsce na auto rodzinne.
PHAETON SZCZECIN
Początkujący