REKLAMA
Cześć,
zanim przejdę do szczegółów, chcę przywitać wszystkich kierowców, jestem tutaj nowy i to mój pierwszy temat/post po dołączeniu do waszej społeczności. Witam wszystkich serdecznie!
Wracając do głównego wątku.
Zdałem niedawno prawo jazdy kat. B i jak każdy młody kierowca, rozglądam się teraz za pierwszym pojazdem, z którym spędzę najbliższy czas i zdobędę więcej doświadczenia w kierowaniu.
Mój budżet jest ograniczony do 10 tys. złotych, ale to już takie maksimum- fajnie jakby znalazło się coś do 6-8 tys.
Jeśli chodzi o jakieś pozycje, które mam "na oku" to zastanawiam się pomiędzy dwoma modelami:
1. Opel Astra Bertone ( Astra Coupe).
2. Mitsubishi Carisma.
Miałem przyjemność "jazdy próbnej" w dwóch powyższych autach i bardzo mi przypadły do gustu. Co o nich myślicie? Będą dobre na początek? Przede wszystkim zależy mi na niezawodności i bezawaryjnej jeździe- fajnie jakby autko było też ekonomiczne. Nie zamierzam nim szaleć ani nie zależy mi na mocy czy jak najszybszym 0-100 km/h, ale żeby dobrze znosiło dłuższe trasy. Opcjonalnie klima.
Jeśli macie jakieś inne propozycje z chęcią wysłucham. Zależy mi też na tym, żeby auto posiadało typ nadwozia typu sedan/coupe bo takie podobają mi się najbardziej, ewentualnie hatchback, coś w stylu Clio. Czy auto jest 3-rzy czy 5-cio drzwiowe- nie ma różnicy.
Przy okazji z chęcią posłucham rad czym się kierować przy kupowaniu nowego auta i na co uważać- niestety, to wszystko jest dla mnie nowe i totalnie nie ogarniam tematu, a nie chce być też przez nikogo oszukany.
Dzięki z góry za odpowiedź!