Pierwszy samochód i oc kilke pytań

10 Gru 2008, 15:41

Witam mam Kilka Pytań
jestem w trakcie kursu na kat.B
i mam kilka pytań znajomy w tamtym tygodniu kupił fiata 126p
jeszcze go nie zarejestrował w wydziale komunikacji ale w pzu tak
i teraz ja chce od niego kupić tego malucha i pytanie jak wypełnić umowę skoro ten znajomy nie zarejestrował go jeszcze ?
drugie pytanie jakie ubezpieczenie mi wyjdzie najtaniej samo oc . współwłaściciele nie wchodzą w grę

i pytanie na które szukałem odp na wielu forach mianowicie gdybym chciał sobie tym maluchem pojezdzic po drogach publicznych nie popełniając wykroczeń i zatrzymała by mnie policja co by mi zrobili dali tylko 500 zł mandatu czy tali by 500 i odroczyli możliwość robienia prawka
z góry dzięki za odpowiedzi
Remix_diabel
Nowicjusz

10 Gru 2008, 21:01

1. Wypełniasz umowę całkiem normalnie czyli on jest sprzedawcą a Ty kupującym.
Do urzędu komunikacji zabierasz dodatkowo umowę (oryginał) na której on kupił samochód i go nie przerejestrował.

2. ubezpieczenie zależy od różnych czynników i każda firma ma różne stawki. Najlepiej zadzwonić do kilku i wybrać najtańszego.

3. Zadzwoń na Policję drogową albo zapytaj na kursie prawa jazdy co Ci grozi za jazdę bez prawa jazdy i jakie przepisy to regulują. Potem sprawdź te przepisy żeby się upewnić czy ten kto dawał Ci radę miał rację.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak przygotować się do jazdy?
    Najbardziej tragiczne zdarzenia na drodze to te ze skutkiem śmiertelnym, jednak nawet kiedy wszyscy uczestnicy wypadku przeżyją, jego następstwa mogą odczuwać do końca życia. Najnowsze badania wykazały, że urazy głowy, rdzenia ...