Pierwszy samochód, jak z ubezpieczeniem?

13 Kwi 2010, 16:40

Witam,
niedawno zdałam prawko :mrgreen:
samochód chce kupić w najbliższym czasie od sąsiadów - TICO rocznik 1999 ,przebieg około 80000 km
moja mama natknęła się na ofertę ingsmart - polisa ubezpieczeniowa, chcemy sobie pojechać na wakacje gdzieś (to będzie moja pierwsza dłuższa jazda), zastanawiam się czy ta polisa będzie odpowiednia, nie za bardzo się na tym znam. Z góry dzięki za info :)
carlsberg
Nowicjusz

Miejscowość: Dąbrowa Górnicza

13 Kwi 2010, 17:16

Ale zaraz bo nie rozumiem pytasz o ubezpieczenie samochodowe? bo jeśli tak to trzeba wykupić OC (Odpowiedzialność Cywilna) a nie ING Smart. A jeśli chodzi o ubezpieczenie w czasie wakacji tak na wszelki wypadek to czemu nie ale na tym to się już nie znam.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

13 Kwi 2010, 18:31

to ingsmart to takie 5 letnie ubezpieczenie, takie wiesz, jakby wypadek był czy coś to dla rodziny żeby kasa była
tylko nie wiem czy to jest odpowiednie, nie będę brała przecież pierwszego lepszego, dlatego pytam o zdanie
że OC to wiem, niestety samochód kosztowne zwierzę

[ Dodano: Czw Kwi 15, 2010 20:33 ]
to jak? doradzi mi ktoś w sprawie dodatkowych ubezpieczeń ?
carlsberg
Nowicjusz

Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volvo FH16 - toczący się mocarz
    Szesnastolitrowy silnik Volvo D16K rozwijający 750 KM to obecnie najmocniejsza jednostka napędowa oferowana w seryjnym pojeździe ciężarowym. Tak ponadprzeciętnie mocne samochody wybierane są przez klientów stosunkowo ...
    Adaptacyjne światła z systemem Blade Scan (2019)
    Lexus od lat wyznacza trendy w kategorii oświetlenia samochodowego. Jako pierwszy wprowadził do samochodów drogowych przednie światła LED, a także system adaptacyjnych świateł drogowych. W 2019 roku dodał do tej listy ...