Pierwszy samochód - kilka propozycji. Prosze o pomoc :))

14 Lut 2016, 23:11

Witam. Aktualnie mam 20 lat i w tym roku pisze mature. Po maturze planuje kupic sobie swoje pierwsze autko. Moj budzet bedzie sie plasowal ponizej 8 tysiecy. Pisze tutaj poniewaz chce poznac rozne opinie na temat samochodow ktore biore pod uwage. Fajnie by bylo jakby kazdy komentujacy napisal jaki z tych samochodow by wybral i przede wszystkim DLACZEGO. Ewentualnie jestem otwarty na inne propozycji autek. Moje propozycje to :

1. Honda Civic VI gen.
2. Mitsubishi Colt CJ0
3. Toyota Corola E11
4. Audi A3
5. BMW e46
6. Opel Astra G

Autko jakie mnie interesuje to Benzyna i silnik do pojemnosci 1.8 !!! Nie chce diesle'a.

Z gory dziekuje za pomoc ! :D
yoker525
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 09 2014
Auto: Nie mam

15 Lut 2016, 06:41

Na e46 i audi Cie nie stać, więc marzenia muszą poczekać. Civic VI to moim zdaniem rozsądna opcja, dobre benzyniaki bo w końcu V-TEC, trwałę głowne podzespoły, niezłą dynamika w przypadku 1.8, jedyny challenge to znaleźć egzemplarz nie nadgryziony korozją.
piotrekbdg
Początkujący

Prawo jazdy: 20 07 2009
Auto: BMW 3er E92
Silnik: 2.0 143 KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna

15 Lut 2016, 08:34

A3 jest spokojnie do ogarnięcia w tym budżecie. Jeśli mowa o A3 to popatrz też na Golfa IV.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Lut 2016, 09:34

Czy spokojnie to tak mam wątpliwości, na mobile.de ponizęj 8 koła to są pół-wraki od prywaciarzy. Kupująć taki samochód za dolny pułap cenowy w najlepszym wypadku trafiamy na auto w ktore trzeba władować kolejne pieniądze by się cieszyć z jego eksploatacji i tu pojawia się pytanie czy na takie zabiegi założyciel tematu ma czas, ochotę i pieniądze.
piotrekbdg
Początkujący

15 Lut 2016, 20:35

To ile według Ciebie ma kosztować A3 np 1.8 z 96/97roku? I kto tu mówi o aucie z mobile.de? W kraju na lajcie kupisz.. sam ostatnio mogłem kupić ładną A3 w TDIku z 2000roku za 7500zł..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Lut 2016, 22:41

Ja załozylem po prostu że założyciel tematu mówiąc o 8 tyś ma na myśli również opłaty i pakiet startowy, jeśli to jest kwota na samo auto to te 7-8 tyś faktycznie powinno starczyć.
piotrekbdg
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Touareg I
    Touareg to duży SUV klasy średniej-wyższej, bezpośredni konkurent m.in. Mercedesa ML i Toyoty Land Cruiser. Konstruktorzy z Wolfsburga postawili na luksus i to, co teoretycznie w terenówce powinno być najważniejsze, ...
    "Zielony Pociąg" Audi, napędzany energią z odzysku
    Koncern Audi rozwinął "zielony dywan", premier Badenii – Wirtembergii Winfried Kretschmann, dokonał otwarcia pierwszego odcinka kolejowego, służącego Audi do transportu towarowego, nie zanieczyszczającego środowiska ...