REKLAMA
Witam wszystkich
W grudniu otrzymałem prawo jazdy i w marcu będę kupował samochód, jednak jako że został 1 krótki miesiąc to wolę już teraz się rozejrzeć. Nie znam się na samochodach, jestem raczej zielony w tym temacie, auta potrzebuję do miasta oraz czasami (raz na 2 miesiące) do trasy ok. 500 km w jedną stronę. Budżet jakim dysponuję to 20 tys i będzie to raczej maks jaki będę mógł wydać, co na pierwszy samochód dla nastolatka i tak nie wydaje mi się raczej małą kwotą. Chciałbym coś co będzie się fajnie prowadziło i bez większych problemów przy odpowiednim dbaniu potrzyma kilka lat. Nie ukrywam, że najbardziej zainteresowany jestem w BMW 318 lub 320 E46 oraz Volvo (tutaj głównie V50, S40 i S60). Wydają mi się być dosyć solidne, ale rozpatrzę każdą propozycję. Aktualnie jeżdżę na zmianę (w zależności od tego co jest w danej chwili wolne ) Skodą Fabią z 2013 r. z zamontowanym LPG, Nissanem Almerą z tego co pamiętam z 1999 roku albo 2000 oraz Volvo V60 z 2012 w Dieslu. Nie ukrywam, że najlepiej się prowadzi dla mnie Volvo ale to raczej nic dziwnego, potem Almerę a na końcu Fabię, za którą niezbyt przepadam.
Jeśli chodzi o samo kupno to raczej nie będzie problemu pojechać do innego miasta, więc ogłoszenia z całej polski mogą być
Pozdrawiam