Pierwszy samochód - potrzebne opinie, propozycje.

24 Lis 2011, 17:17

Tak z ciekawości czym jeździłeś/jeździsz w ostatnim okresie czasu?
Panda odpada :D
krzychu90

24 Lis 2011, 17:19

Właśnie, za 12tys. zł można już znaleźć Pandę, świetny wybór na pierwszy samochód.
W przypadku Mercedesa strasznie ciężko będzie znaleźć egzemplarz który nie jest samobieżnym wkładem do huty choć jeśli masz cierpliwość to warto szukać.
Nie ma co się jednak oszukiwać, w 20 letnim samochodzie sporo rzeczy wymaga wymiany, żaden producent nie przewiduje tak długiej eksploatacji.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

24 Lis 2011, 17:22

Powiem tak w większosci jeżdże transporterem t4 ;)
Na swój narazie zbieram i też własnie do c4 mnie ciągnie :)
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

24 Lis 2011, 17:24

pande? lepiej golfa II turbo diesel. podobno też niezniszczalny, założysz tubę i w sam raz umcy umcy na wiejską dyskotekę, i do tego dresik w 3 srebrne paski i wszystkie dziunie są twoje :D

krzychu90, ja wyraziłam tylko moją opinię. Ja trafiłam na słaby egzemplarz, silnik kj tronic który ktoś zagazował. Niestety nie znając się kupiłam 190 i był to bardzo nietrafiony zakup. Może i to była tzw "igła", ale tak naprawdę cieżko trafić dobry, niezniszczony egzemplarz. Po prostu przypomina mi się, jak ja kiedyś na formu radziłam się odnośnie merca, i rzeczywiście ludzie opowiadali o nim w samych superlatywach. Skusiłam się no i po prostu miałam pecha.
Aha i jeszcze jedno - mercedesy mają napęd na tył, niedoświadczeni kierowcy mogą to odczuć, szczególnie w zimę :)
blondynka24
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz
Auto: Honda Jazz 1.4, 2004

24 Lis 2011, 17:26

No z tym golfem to prawda zwłaszcza blondynki :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

24 Lis 2011, 17:30

tak właśnie poznałeś swoją żonę :)
blondynka24
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz
Auto: Honda Jazz 1.4, 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Projekt nadwozia BMW i3 Concept Coupe
    Architektura LifeDrive – nowy wygląd i kolorystyka nadwozia. Za sprawą języka stylistycznego opracowanego specjalnie na potrzeby modeli BMW i powstał projekt karoserii koncepcyjnego nadwozia coupe, która sygnalizuje ...
    Nie bój się odebrać kluczyków
    Często wahamy się lub nie chcemy reagować, gdy widzimy, że ktoś z naszych bliskich chce wsiąść za kierownicę po tym, jak spożywał alkohol. Jednak pamiętajmy, że kierowca pod wpływem alkoholu zawsze stanowi zagrożenie i może ...

24 Lis 2011, 17:32

Nie będe tego dalej komentował...
Do autora tematu:Tutaj masz dosc fajne egzemplarze [link do oferty na Allegro wygasł] i [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] oraz piękne ale drogie kombi [link do oferty na Allegro wygasł]
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

24 Lis 2011, 18:11

A moze Octavia?
Mati2802
Aktywny

Miejscowość: Elblag
Prawo jazdy: 18 06 1981
Auto: Octavia TDI, Golf TDI, Matiz

24 Lis 2011, 18:47

Golf jak dla mnie odpada, zbyt dużo krąży tego po ulicach i niestety nie ubliżając nikomu kojarzy się tak jak już wspomniała koleżanka z wiejskim tuningiem, itd.
Ja bardziej stawiam na zadbane auta, utrzymane w oryginalnym stanie. Miło, gdy się trochę wyróżnia z tłumu.

A co do Skody Octavi, może coś więcej? Jakieś plusy, minusy tego autka?

@vwmaniak
Miałeś już okazję pojeździć tym cudeńkiem? Oczywiście mówię o a6 c4. Jeśli tak, jak wrażenia?
krzychu90

24 Lis 2011, 19:47

Niestety tylko jako pasażer ;) Ale wersją 2.8 v6,pięknie brzmiała na wysokich obrotach,siedzenia swietnie wyprofilowane,znakomicie trzymają,wogóle klimat tego samochodu naprawdę fantastyczny...
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

24 Lis 2011, 21:01

Silniczek super tylko pewnie pali jak smok :)

Mile widziane opinie o następujących autkach: Opel Vectra B i Skoda Octavia I .
krzychu90

26 Lis 2011, 09:07

Co do octavii to też dobre auto duży kufer,mała awaryjnosc,prosta konstrukcja,mało miejsca z tyłu poniewaz płyta z golfa :)
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

26 Lis 2011, 13:01

Zalety dokładnie takie jak podał vwmaniak dodam tylko że dobre silniki i tanie częsci i sprowadzone w wiekszości dobrze wyposażone. A i z tyłu nie ma mało miejsca na nogi tylko są krótkie siedziska ;]
Mati2802
Aktywny

Miejscowość: Elblag
Prawo jazdy: 18 06 1981
Auto: Octavia TDI, Golf TDI, Matiz