REKLAMA
Witam. Na pierwszy samochód mogę maksymalnie przeznaczyć 7 tysięcy zł. Jednak chciałbym, żeby auto było w cenie 4 - 6 tyś. gdyż dojdą opłaty a nie mam żadnych zniżek. Słabo znam się na silnikach, awaryjności poszczególnych samochodów.
Cechy auta, które mnie interesują :
- małe spalanie (benzyna - ale z chęcią rozpatrzę inne możliwości w zależności od tego jaki silnik lepiej pracuje na tym lub na tym)
- dostępność części w razie uszkodzenia, zużycia.
- airbag
- abs
- wspomaganie kierownicy
Przeglądałem allegro i parę modeli mnie zainteresowało (nie są to extra fury - chodzi mi o to, żeby raz na dwa tygodnie pojechać na działkę (40-50km) i poruszać się od czasu do czasu po mieście jak trzeba gdzieś podjechać (Warszawa)).
Daewoo Lanos/Espero, Honda Civic (91-95), Fiat Punto/Brava/Bravo, Ford Fiesta, Nissan Almera. To są samochody, którym bardziej się "przyjrzałem". Czy ktoś potrafiłby doradzić, który samochód bardziej opłaca się kupić? Chciałbym nim jeszcze troche pojeździć... 3 - 3,5 roku. Oczywiście wymieniajcie inne modele, osobiście najbardziej bym się cieszył z focusa (98-2004) w tej cenie ale czy to nie są pieniądze wyrzucone w błoto?
Za wszelką pomoc, z góry dzięki!
Pozdrawiam.