Pierwszy samochód (segment B, C) do ok. 6 tys (LPG)

16 Lis 2013, 17:06

Po żółtej ibizie, która mi się bardzo podobała, ale jednak odrzuciłem ja przez spalanie, a 100KM mi nie jest potrzebne, znalazłem dzisiaj bardzo ciekawą ofertę (przynajmniej tak mi się wydaje).
[link do Tablica wygasł]
Silnik 1.4 60KM ma dosyć dobre opinie i spalanie gazu wg raportów maksymalne jest 9,5l.
Ogólnie doszedłem do wniosku, że chyba lepiej jak kupię jakiś zadbany samochód i sam założe gaz, gwarancja 2 lata także raczej powinienem spać spokojnie. Co prawda po moich wyliczeniach wyszło, że zwróci mi się on po 1,5 roku, więc zakładając że sprzedam samochód za 2 lata to dużo nie zaoszczędze, jakies raptem 600zł, ale chyba będzie łatwiej sprzedać taki samochód z 2 letnim gazem i dostanę za niego nieco więcej?
rafau11
Początkujący

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nie mam
0

16 Lis 2013, 17:14

Ja bym nie odrzucił żółtej Ibizy bo praktycznie ten silnik nie spala dużo więcej niż 60 konny a 60km to jest za mało do tego auta.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0

16 Lis 2013, 18:04

1.4 wcale nie spala tak malo gdyz trzeba wysoko krecic ten silnik aby jakos jechal i spalanie jest na podobnym poziomie co 1.6.
Ibiza fajna ale od handlarza,cena 3900zl do negocjacji to za ile ja kupil? 2900zl?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

16 Lis 2013, 18:21

Barol napisał(a):Ibiza fajna ale od handlarza,cena 3900zl do negocjacji to za ile ja kupil? 2900zl?
Pewnie wychaczył gdzieś za grosze tego rzęcha, podpicował i teraz wystawiony jest o tys zł więcej :yes:
A to jeszcze nic, bo u nas w okolicy też ostatnio widziałem ogłoszenie od handlarza z Jastrzębia Zdroju; Ibiza za 2400 zł z gazem 98r. do poprawek lakierniczych. Ogłoszenie to zniknęło następnego dnia, cena była niska więc ktoś łyknął "haczyk" :D
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8
0

16 Lis 2013, 18:32

Ciekaw jestem jak wygladaly te poprawki :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

0

16 Lis 2013, 18:35

Dzwoniłem tam i się opytałem.
Bordowy metalik, klar schodził z kilku elementów, klapa tylna była wymieniana w innym kolorze (czerwona) Technicznie podobno sprawny, gaz wbity w dowód, aktualne opłaty.
A jak realnie to było to nie wiem, nie chciało mi się juz tam jechać bo późno się robiło.
Zresztą też już sie wiele razy przejechałem na tym że auto w ogłoszeniu wyglądało ok i sprzedający zapewniał że jest w bdb stanie, a po przyjechaniu na miejsce okazywało sie że to trup.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

17 Lis 2013, 00:16

A skad wiecie, ze to handlarz? Opis raczej normalny i ma tylko jedno ogloszenie.
I ogolnie jak myslicie, dobrze kombinuje z tym gazem? Zeby samemu zalozyc i raczej miec spokoj(czy moze sie myle?) przez 2 lata? A potem i tak planuje kupic cos nieco lepszego.
rafau11
Początkujący

0

17 Lis 2013, 11:43

Wystarczy wpisac numer telefonu w google i oto co wyskakuje http://skupaut-lodz.eu/formularz-zgloszeniowy/
co do gazu to moim zdaniem średni pomysł żeby pakować gaz w kilkuletnie auto a po 2latach sprzedać za mniej niż sie go kupiło,lepiej poszukać już cos zagazowanego.

Przejrzałem oferty z Twojej okolicy i znalazłem coś takiego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - cena troche zaporowa ale obejrzeć zawsze można a przebieg przemilcze.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - niby od handlarza ale wygląda na zadbanego.
[link do Tablica wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

0

17 Lis 2013, 12:54

Szkoda ze ta ibiza od handlarza bo naprawde mi sie podobala.
Golf 3 odpada, moze i to trwale samochody ale ich po prostu nie lubie.
Polowka spoko ale przebieg za duzy. Tak wiem przebiegiem sie nie jezdzi ale kupuje samochod z pomoca ojca i musze sie liczyc z jego zdaniem, a on jak widzi przebieg ponad 200tys to od razu odrzuca ogloszenie.
rafau11
Początkujący

0

17 Lis 2013, 13:26

Tak na prawde nie ma znaczenia przy 16letnim aucie... Tak czy siak był kręcony chyba, że ma ok. 300tys. Tak mi sie wydaje ;)
Adizg92
Nowicjusz

Auto: Fiat Brava 1.4
0

17 Lis 2013, 13:38

[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

0

17 Lis 2013, 13:49

Nie ma sensu tu wbijać linków, niech kolega sam poszuka co mu się podoba i wstawi linki a my doradzimy.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

0

17 Lis 2013, 14:15

Audi 80 i 125tys przebiegu :lol:

zobacz na to [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] tylko też ten przebieg :roll:
Barol
Awatar użytkownika

0

17 Lis 2013, 14:26

Jak ojciec odrzuca auto z przebiegiem ponad 200k to trzeba wstawiać linki z kreconyni autami
Koniu
Forumowicz VIP

0

17 Lis 2013, 14:32

No wiadome ale ten przebieg w Audi mnie rozłożył :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika

0