Pierwszy samochód (segment B, C) do ok. 6 tys (LPG)

14 Paź 2013, 14:20

Też można brać pod uwagę te Bravę. Musisz sam na miejscu ocenić co ci bardziej pasuje. Jak faktycznie ze stanem technicznym obu aut. Oba auta na podobnym poziomie awaryjności i w podobnych kosztach utrzymania. :)
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
0

14 Paź 2013, 19:44

Jak masz blisko to jedz obejrzyj tą Brave.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

14 Paź 2013, 20:06

No niestety, dzwoniłem od 13 po kilka razy i dopiero o 16 odebrała jakaś Pani mówiąc, że przeprasza że nie obierała ale ogłoszenie nieaktualne bo własnie podpisuje umowę z kupcem.

A do tego clio nie mogę przekonać ojca, upiera się, że skoro był robiony tylko prawy próg to auto musiało być bite.
rafau11
Początkujący

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nie mam
0

14 Paź 2013, 20:19

Skąd ja to znam :roll:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

0

15 Paź 2013, 10:41

A to musi być niebite..? To jeszcze zwęża pole do poszukiwań kilkunastoletniego auta. Przy Clio chociaż facet uczciwe mówi,a w innym aucie nikt tobie i tacie tego nie powie,a może ...auto nie miało "przodu" kiedyś... Za to będzie oficjalnie bezwypadkowe..! :)
Coś mi się zdaje,że tata nadal kieruje się sterotypami sprzed 15 lat,że lepiej francuza nie kupować... To najlepiej wyjść na ulice i trochę się rozejrzeć dookoła. Czy ludzie jeżdżący francuzami,Fiatami i Fordami są idiotami? No to sporo ich mamy w całej Europie...
artur73
Awatar użytkownika

0

15 Paź 2013, 12:02

No musi być niebite bo jak widzi, że maska jest trochę krzywo to od razu auto odrzuca...

Nie wiem czy się kieruje stereotypami czy nie, clio i 206 odpada bo "francuz", mimo że starałem mu się to wytłumaczyć to mówi, że gadał ze znajomymi, a dokładniej o megane 2 i clio 2 i nie są zadowoleni z tych samochodów. Natomiast akurat do fiatów nic nie ma, bo ma już 3 fiata z rzędu i jest zadowolony. Więc chyba zostaje mi szukać ładnego punto II, które mi w sumie najbardziej odpowiada ew. bravo/bravy. Corsy C i Fabii do 5,5 tyś chyba nie ma co szukać?
rafau11
Początkujący

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

TOP 4 porad jak ograniczyć wydatki motoryzacyjne
    Koronawirus niesie za sobą konsekwencje gospodarcze i finansowe, także dla naszych portfeli. Najszybszym sposobem na przywrócenie równowagi w domowym budżecie są cięcia bieżących wydatków, np. tych związanych ...
    Nissan GT-R 2013
    Dzięki wyższym osiągom, jeszcze lepszej stabilności jazdy przy wysokich prędkościach oraz lepszej kontroli prowadzenia, model GT-R z 2013 roku wyznacza nowe standardy dla samochodów wyczynowych. Najnowszy GT-R, zainspirowany ...

15 Paź 2013, 13:02

Oj ciężkie masz życie... :D
Jak kupiłbyś jakieś Clio i 2 razy przepali się żarówka,to tata powie: "A nie mówiłem!!! Francuskie g...o !!!" Natomiast jak kupisz VW i też przepala się te same 2 żarówki to powie :" To tylko żarówki się przepaliły..." :D :naughty:
Niestety na takie myślenie nic nie poradzisz. Będziesz miał wolny wybór jak kiedyś sam będziesz decydował jakie auto kupić . :)
Tu nie ma sensu opowiadać bajek,że ten model jest lepszy od innego modelu. W przedziale aut których szukasz limuzyn nie ma... Za to zamiast znaczka na masce liczy się stan faktyczny samochodu,zadbanie i uczciwość sprzedającego. :)
artur73
Awatar użytkownika

0

15 Paź 2013, 13:42

Wiem, że znaczek na masce się nie liczy, mój ojciec tak samo i z niemieckich samochodów tylko ople i fordy trawi (no i seaty i skody - niby nie typowo niemieckie ale jednak).
rafau11
Początkujący

0

15 Paź 2013, 18:38

rafau11 napisał(a):z niemieckich samochodów tylko ople i fordy trawi

A to ciekawostka..? W sumie obie,to amerykańskie marki z europejska linią produkcji:shock: :mrgreen:
A co tata twierdzi na temat jakości Audi czy np BMW..?
artur73
Awatar użytkownika

0

15 Paź 2013, 19:09

Ford, przynajmniej modele sprzedawane w europie maja chyba więcej z niemieckich samochodów niż amerykańskich.
Co do jakości BMW i Audi to raczej nie ma zdania, napewno w cenie jakiegoś starego audi czy bmw woli np nowszego fiata z tańszymi częściami itp a ja mam to chyba po nim bo audi,bmw i vw mnie nie jarają, nawet te najnowsze.
rafau11
Początkujący

0

16 Paź 2013, 19:02

[link do Tablica wygasł]

A ten punciak? Tylko chyba cos tanio.
rafau11
Początkujący

0

16 Paź 2013, 19:42

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (bardzo fajny silnik)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (klima)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0

16 Paź 2013, 19:52

To Punto nie ma już progów więc pewnie dlatego niska cena.
Barol
Awatar użytkownika

0

16 Paź 2013, 20:56

A da sie z nimi jeszcze cos zrobic? Droga jest wymiana? Czy po prostu odpuscic nawet dzwonienie do sprzedawcy?

Fiesta i polonez mi sie nie podobaja.
rafau11
Początkujący

0

16 Paź 2013, 21:33

Bierz tamtą fiestę. 16 letnie auto, 80 tysięcy przebiegu i to wprost z Niemiec. Dziadek tylko do kościoła jeździł i to co trzecią niedzielę. Strasznie płakał jak go sprzedawał. :mrgreen:
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2006
0