Pierwszy samochód (segment B, C) do ok. 6 tys (LPG)

28 Paź 2013, 20:25

Brak emblematów to nie oznaka, że było coś robione, chociaż grill sprzed liftu zastanawia czemu był zmieniany. Osobiście nie widzę żeby brava była krzywo poskładana, ale nie będę się kłócił z bardziej doświadczonymi odemnie w tym temacie.
Tak na marginesie to w stilo ojca poprzedni właściciel zmienił znaczki fiata na te nowe, czerwone, tylko dlatego bo bardziej pasowały do czerwonego koloru i zmienił ułożenie napisów na tylnej klapie, więc nie ma się co kierować emblematami.

[link do Tablica wygasł] Znalazłem kolejną bravę. Cena chyba wporządku, skoro auto nie jest w idealnym stanie wizualnym ale ciekawe jak mechanicznie, potem zadzwonie. Tylko to pęknięcie na szybie, szkoda że na zdjęciach tego nie widać...

[link do Tablica wygasł] Jeszcze takie cacko znalazłem, przebieg 98tyś :O, samochód niby do jazdy, wszystko sprawne, 1 właściciel, wszystkie dokumenty, komplet kluczyków itp. Jakiś czas stoi pod blokiem (flak już naprawiony), ktoś go porysował i wpadl na niego rowerem i stąd te wgniotki. Oczywiście sprawdziłbym go na warsztacie czy ma wgl podłogę. Co do rdzy to mi nie przeszkadza, bo pojezdziłbym nim rok, żeby nauczyć się jeździć i sprzedał go jeszcze za pare groszy nawet na części.
rafau11
Początkujący

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nie mam
0

28 Paź 2013, 22:16

No i co z tego że nie ma? Pamiętam jak rok temu pracowałem w jednej firmie u mnie w mieście,wnuk szefa miał Fiata Bravo (te od 2007roku),wjechał na hale i przy nas ściagał emblematy bo stwierdził że takie mu sie lepiej podoba. U ojca w Lanosie na przednim błotniku pod migaczem też nie ma emblematu bo poprostu sie odkleil. Więc co one też były bite?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

29 Paź 2013, 07:18

Dobra dobra... Ludzie ściąneli w 5 drzwiowej Bravie znaczki ,bo im się nie podobały...Tuning taki ... :naughty: ale z tyłu już zostawili...taki tuning na błotnikach... :D Poza tym na pewno same odpadły i to po obu stronach...I to tak,że śladu po nich nie ma..! :lol: Nie chce być bardziej dosadny ale sami wierzycie w to co piszecie ??? Nie naciągajcie rzeczywistości do swojej teorii. Emblematy same nie zniknęły ale po naprawie już nie trafiły na swoje miejsce !!!
Co do kolejnych linków,to 1 auto warte zainteresowania ale już wymaga nakładów. Szybę trzeba bezwzględnie wymienić. Może być używana ale wymiana jest niezbędna. Inne mankamenty też warto ""wyprostować" .Ciekawe jak to jeździ,bo zastanawia mnie fakt,że sprzedający pisze tylko o niedomaganiach które można zobaczyć. Nic natomiast nie pisze o mechanice. Czyżby było to idealne auto? Nie sądzę więc trzeba się nim przejechać i zabrać na kanał.
Auto nr 2 pewnie stało trochę... Chcąc je kupić trzeba mieć świadomość,że jest to jego najgorsza dostępna wersja silnikowa, z nie najmniejszym silnikiem 1,4 który jest wolniejszy od 1,2 a pali więcej niż 1,2. Mogą również wystąpić w nim problemy ze smarowaniem wewnętrznym silnika.
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
0

29 Paź 2013, 07:34

Dlaczego nie chcesz 1.6? Lepiej jedzie od 1.2 no a spalanie 2-3litry troche większe.
[link do Tablica wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003
0

29 Paź 2013, 11:23

Ładna Brava.
artur73
Awatar użytkownika

0

29 Paź 2013, 16:30

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Racjonalizatorskie pomysły pracowników Audi
    Program racjonalizatorski Audi, prowadzony po raz kolejny w roku 2012, dał impuls do wprowadzenia licznych rozwiązań usprawniających pracę w fabrykach Audi. W ubiegłym roku, w obu niemieckich zakładach, Ingolstadt i Neckarsulm, ...

29 Paź 2013, 21:39

No i z 1.6 prędzej coś kupi.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

0

29 Paź 2013, 23:59

1.6 brave szybciej znajde, ale jakoś spalanie i wyższe OC mnie odstrasza, a na osiągach mi nie zależy.
[link do Tablica wygasł] Może Ibiza? Ta wydaje się ciekawa(?).
rafau11
Początkujący

0

30 Paź 2013, 08:05

Wygląda ok ale czy zamulasty silnik 1.4 Ci wystarczy? Ma ledwo 60PS.
Barol
Awatar użytkownika

0

30 Paź 2013, 12:36

Ja bym na twoim miejscu skupił się na Bravie 1,2. Sam taką kupiłem pod koniec sierpnia. Jedzie się znośnie, jakoś super nie przyspiesza ale jak Ci nie zależy na osiągach to jest ok. Ja gazu nie mam, bo stwierdziłem, że do tak małego spalania mi to nie potrzebne. Rocznie robię ok 12 000 km.

Druga sprawa. Bravy za 2- 3 tys odpuść bo nic z tego nie będzie. Mi się udało kupić zadbaną z 2000 r z pl salonu za 6200 z oponami zimowymi. Do tego musiałem zrobić rozrząd, hamulce kompletne w przodzie i szczęki w tyle, wymieniłem przewody hamulcowe i jeszcze muszę delikatnie progi poprawić. A jak oglądałem te za 3 tys to bym musiał tam wszystko wymienić.

Kolejna sprawa. Ciągle wrzucasz ogłoszenia. Byłeś cokolwiek oglądać? Bo jakoś się nie doczytałem. Nie ma co analizować ogłoszenia przez neta tylko się wybrać i pooglądać, pojeździć. Jak będzie szrot to już będziesz mieć doświadczenie, że tych tanich nie ma co oglądać.

Ta czerwona [link do Otomoto wygasł] już trochę stoi. Jak szukałem swojej to byłem zainteresowany ale wkońcu coś lepszego sie pojawiło

Bravo 1,4 - trzymaj się od tego z daleka
grzegorzd92
Aktywny

Miejscowość: Małopolskie
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Fiat Brava
Silnik: 1.2 82
Rok produkcji: 2000
0

30 Paź 2013, 19:15

Nie bylem niczego ogladac, bo nie znalazlem jeszcze godnego uwagi ogloszenia i jestem strasznie niezdecydowany. Nie dam za brave 6 tys bez gazu, bo to dla mnie za duzo i bym za ta cene chyba wolal punto i raczej szukam samochodu juz z zalozonym gazem.

[link do Tablica wygasł] ojciec takie stilo znalazl, dzwonił i podobno samochód w dobrym stanie poza pomarszczonym błotnikiem i zaprawką na drzwiach, warto się nim zainteresować?
rafau11
Początkujący

0

30 Paź 2013, 23:59

Serio? Stilo za 6 tys? Nie ma to jak CCC. Ludzie takie kupują a potem pojawiają się opinie, że Fiaty są awaryjne, francuzy to g...o itp.
grzegorzd92
Aktywny

Miejscowość: Małopolskie
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Fiat Brava
Silnik: 1.2 82
Rok produkcji: 2000
0

31 Paź 2013, 00:17

Ta zolta ibiza jest tez na otomoto i sprzedajacy napisal ze to 1.4 16v. W internecie znalazlem informacje ze w ibizie do 1999r byl 1.4 16v 101KM, a dopiero po lifcie 1.4 16v 75KM. Jak to wkoncu jest? Bo jakos nie chce mi sie wierzyc, ze ta zolta ibiza ma 101KM.
rafau11
Początkujący

0

31 Paź 2013, 09:30

Od 2001 czyli w Ibizie IV były silniki 1,4 16V o mocach : 75,85,100KM
Natomiast w starszej Ibizie III (po lifcie 99-2001) nie było silnika 100KM o tej pojemności. Był tylko 75KM.
I teraz cię zaskoczę bo do 99 roku w Ibizie II był taki silnik 1,4 16v-101 KM! :)
artur73
Awatar użytkownika

0

31 Paź 2013, 12:21

A jak sprawuje się ta jednostka? Malo awaryjna? I ile takie 1.4 101KM spali gazu?
rafau11
Początkujący

0