Pierwszy samochód sportowo rekreacyjny

29 Gru 2010, 12:06

Nawet zwykły 2.0 tak jak mówisz, ale myślę że można znaleźć Cosa do drobnych napraw, a tutaj kolega jest mechanikiem to nie widzę problemu ;)
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

29 Gru 2010, 12:11

Jest nawet jedna na allegro: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
ale to nadal ponad 3 razy więcej niż zakłądany budżet a w dodatku są jakieś problemy z silnikiem.
A części do cossie to raczej większy koszt niż do Forda :wink:
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

29 Gru 2010, 12:16

Tutaj jest już troche pomodzona [link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012

29 Gru 2010, 13:49

Bierz E30 jak patrze na te fordy to aż mi się nie dobrze robi (bez urazy). Każdy ma swoje typy czy kupisz E30 czy sierrę to i tak będziesz musiał troszeczkę w nie wrzucić. Osobiście tak jak mówiłem bierz E30
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

Miejscowość: Police

29 Gru 2010, 15:03

Kierunkowskaz napisał(a):MlodyBarney, to po co wchodzisz na forum i zawracasz głowę, skoro od początku wiesz dobrze co chcesz kupić? :) Odrzucasz niepotrzebnie inne marki, bo jak dla mnie Sierra Cosworth na Twoje wymagania to majstersztyk ;) 204 kuce w serii to mała moc na takie lekkie auto?

Czytałeś chociaż pierwszy post tematu? Autor nie szuka kultowego klasyka za wór pieniędzy, tylko autka na codzień i do upalania, a tutaj E30 jest chyba najlepszym wyborem w tej cenie. Sierra jest ok, ale są problemy z jej przeróbkami, budy są pognite na maksa zwykle albo trzymają się już na szpachli. Tych problemów nie ma w E30.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

29 Gru 2010, 16:27

No nie zgodze sie do końca,szpachla jest w większości E30 bo trafić 100% bezwypadkowe E30 graniczy z cudem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

29 Gru 2010, 16:37

Masz rację. Mi chodziło o to, że 20 letni Ford będzie na bank robiony, nawet jak bezwypadek, bo będzie zgnity już dawno, a E30 bezwypadek jak trafisz to może być całkiem zdrowe. :smile:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

29 Gru 2010, 16:52

No to chyba tylko E30 zostaje.Aczkolwiek przyszedł mi jeszcze do głowy kancik ale pewnie też Ci nie podpasuje.
[link do oferty na Allegro wygasł] - tutaj już troche pomodzonego masz nawet.
Barol
Awatar użytkownika

29 Gru 2010, 17:05

Pomysl jeszcze nad audi 80 b3. O ile się nie mylę on ma naped na tył, np:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
beybe
Początkujący

Miejscowość: Limanowa

29 Gru 2010, 17:11

Mi sie wydaje że 80 B3 ma niestety naped na przód.
Barol
Awatar użytkownika

29 Gru 2010, 17:44

Hmm... Do 5tyś zł więc zostaje przy E30. A jeżeli moglibyście mi doradzić z jakim silnikiem? Najbardziej interesuje mnie albo 1.8 IS z mocą 136KM lecz to auto w tej cenie trudno znaleźć w dobrym stanie na mody ponieważ one są już bardzo kultowe i za cene +7k zł albo zajechane i rozjechane. Albo Bete z silnikiem 2.0 oraz mocą niecałych 130KM. Ewentualnie doradźcie jakiś silnik. Może już po SWAPie kupić z E36? Jakoś Beemki mi się zawsze podobały (i nie jestem łysolem słuchającym Rapu:P) Czy kupowanie auta z gazem będzie dobrym rozwiązaniem? Czy raczej mi odradzacie tego? przez pierwsze 2 lata do skończenia szkoły auto będzie bardziej traktowane jako turystyczne niż sportowe i ogólnie na początek mam odłożoną kasę na wkład w najpotrzebniejsze części (hamulce, zawieszenie itp) Doradźcie mi coś powiedźcie jak najwięcej na temat tego modelu. Ogólnie auto chciałbym kupić raczej cupe z powodu wyglądu na bardziej sportowy:P
MlodyBarney
Początkujący

Miejscowość: Chorzów

29 Gru 2010, 19:53

Jak to auto ma służyć w przyszłości do sportu to podstawą jest stan budy. Tutaj raczej pozostaje tylko silnik 1.6 lub 1.8 M40, bo z m20 za 5 kafli to kupisz średniawkę. Ewentualnie może 2.0 dorwiesz rozklekotane w sedanie... Pamiętaj, że silnik wymienić w BMW to nie problem, a jak kupisz krzywą/spawaną/szpachlowaną/zgnitą budę to nic z tego nie będzie.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

29 Gru 2010, 21:26

Chyba E30 będzie najlepszym wyborem,ale w tym budżecie trudno o dobry egzemplarz... Dolicz sobie jeszcze koszty ewentualnych napraw oraz wymiany poszczególnych części. Jeżeli już to nie sedan,jego na pewno nie dostaniesz.
Mechanic
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

29 Gru 2010, 21:41

jiGsaw o co Ci chodzi? Do Ciebie mówiłem? Autor tematu pyta co kupić, a jak ktoś mu daje propozycję to je odrzuca i mówi że kupi BMW. To po co pyta jak i tak chce E30? Niech idzie na allegro szukać ;) E30 najlepsze pod słońcem ;)
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

29 Gru 2010, 22:06

Kuerkunkowskaz nie rozumie Cię. Nie mówię, że jest najlepsze pod słońcem ale w tej kwocie wydaje mi się, że jest lepszym wyborem od sierry czy też fiata 125p. Osobno oprócz tych 5tyś mam kasę na opłacenie go oraz na mechanike (zawieszenie, układ hamulcowy) Wiem, że buda jest najważniejsza. Progi w całości, sprawdzić kielichy stan ogólny czy bity czy też nie.
MlodyBarney
Początkujący

Miejscowość: Chorzów