Pierwszy samochód

12 Cze 2010, 00:32

Witem wszystkich.
Jestem w sumie nowym kierowcą i przymierzam się właśnie do kupna pierwszego samochodu.
Stwierdziłem że najlepsza dla mnie będzie Corsa B.
I teraz mam mała prośbę.
Czy mogły by mi ktoś powiedzieć czy Corsa z tej aukcji

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

jest warta uwagi ???
Jestem nią zainteresowany ze względu na cenę oraz to że jest niedaleko mnie.
Wiem że najlepiej iść samemu zobaczyć auto ale wstępnie chciałem sie dowiedzieć co sądzicie o tym egzemplarzu np. czy byl stuknięty itp
szczepan_sc
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

12 Cze 2010, 08:44

Pierwsze jak ją zobaczyłem to przypomniała mi sie Corsa kumpla,kupił ją za podobną kwote a włożył do niej już chyba z 3000zł jak nie lepiej :neutral: ogólnie ta z linku nie wygląda najgorzej ale jest bez wspomagania a tym sie troche jak czołgiem jeżdzi,wiem bo jeżdziłem troche taką bez wspoma.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Cze 2010, 08:58

Myślę że to była wina opon, bo jeździłem Astrą I bez wspomagania i jedna ręką kręciłem :) A Astra jest większa i cięższa przecież ;)
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

12 Cze 2010, 09:38

Mnie tam poldkiem bez wspomagania sie dobrze jezdzilo, ALE ta klasa samochodu (polonez) raczej nie wypada by je miala. Ale poruszac sie samochodem troche bardziej zaawansowanym technicznie bez wspoma to juz troche lipa i ogolnie nieciekawie bo to bedzie samochod tylko do jazdy i nic innego, bo silnik 1.2 45km to jest tyle co nic jak na to auto... O ile nie do jazdy do warsztatu i spowrotem:P
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa

12 Cze 2010, 09:59

No powiem szczerze tak z innej beczki,kumpel ma Punto mkI 1.2 75KM i jest bez wspomagania i czasami narzeka że go nie ma i ma racje bo czasami by sie to wspomaganie przydało.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

12 Cze 2010, 10:23

Cena tej Corsy wydaje się dosyc atrakcyjna.Biały kolor zaniża cenę. Stan auta w środku i stopień zużycia tapicerki czy lewarka wskazuje,że (wiem jak to wygląda w Oplach z tamtych lat) nie jest to auto o przebiegu 400 tys. Może nawet miec około tych 200 tys...
Silnik to podstawowa jednostka i do zwykłego miejskiego jeżdżenia wystarczy w zupełności. Do tego jest trwały.
Jednak faktyczny stan tego auta będzie można ocenic jedynie podczas jazdy próbnej.
Ja bym się przejechał obejrzec to auto jak mówisz,że masz blisko. :smile:
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota GT86
    Sportowe coupé Toyoty zdobyło wielką sławę jako samochód dający ogromną frajdę z jazdy, który jednocześnie nie kosztuje majątku. Wersja kabriolet z pewnością przysporzyłaby dodatkowych fanów tylnonapędowej ...

12 Cze 2010, 10:43

Ja na Twoim miejscu obejrzałbym więcej samochodów niż tylko jeden. Kup sobie gazetę w stylu Anonsów i poszukaj samochodów które Ci odpowiadają. Możesz się też przejechać na giełdę samochodową jeżeli jest gdzieś niedaleko Ciebie. Potem usiądź i na spokojnie pomyśl który samochód jest w najlepszym stanie i za dobrą cenę. A i jeszcze jedna rada jak będziesz jechał oglądać jakiś samochód i się nie znasz to pojedz powiedzmy z kumplem albo z ojcem który się zna bo inaczej Cie koleś oszuka. I odradzam Ci przysłowiowego napalania się na auto, lepiej wszystko na spokojnie załatwić.
Bez ognia, bez treści, bez idei, bez polotu wszystko stanie się tylko rutyną i szablonem.
Kostucha Drang
Nowicjusz

Miejscowość: ???

12 Cze 2010, 14:21

Kolega jest z Sosnowca a więc masz nie daleko do giełdy w Mysłowicach i Gliwicach (większy wybór jest w Gliwicach ale w Mysłowicach można znaleść coś ciekawego).
Barol
Awatar użytkownika