Pierwszy samochód!

16 Kwi 2011, 18:11

Witam!
Od 8 miesięcy jestem posiadaczem prawa jazdy i wreszcie przyszedł czas żeby kupić jakiś samochód i tu właśnie pojawił się problem nie mam wiele na auto około 6,5-7,5 tyś (na opłaty i inne sprawy po kupnie auta mam też zostawione pieniądze), myślałem nad Hondą Civic 6g i teraz pytanie do Was co myślicie o tym samochodzie, jaki silnik najlepiej wybrać i czy instalacja LPG do tego auta się nadaje? bo nie ukrywam, że LPG byłoby dla mnie idealnym rozwiązaniem ponieważ jestem uczniem i auto głownie ma służyć do dojazdów do szkoły czasami na jakieś wypady.

Może macie jakieś inne propozycje?
Głównie chodzi mi o to żeby auto jakoś wyglądało i nie trzeba było do niego co chwile dokładać, a z tego co wiem Civic należy do samochodów, którym wiele do szczęścia nie potrzeba.

aaa i żeby nie było golf III odpada ;p

Z góry dzięki za pomoc

a i uprzedzając, tak wiem, że takich tematów już było dużo, sporo z nich sam czytałem, ale napisałem ten temat dlatego, że chcę usłyszeć dokładniejsze opinie na temat o który mi chodzi, a nie podobny ;P
Proto
Nowicjusz

Miejscowość: Krk

16 Kwi 2011, 18:34

Z gazem w japoncach bywa różnie.Może Lanos??
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Kwi 2011, 20:28

Uważam, że to nie prawda, że z gazem w japońcach bywa różnie. Zależy od instalacji, a mianowicie czy to będzie prowizorka, czy też nie.
Popieram barol91, lanos bardzo fajnie się prezentuje i też może mieć niezłe osiągi.
Proto, a nie podobają się Tobie astry I ?
Lukasz90
Początkujący

Miejscowość: Żyrardów

16 Kwi 2011, 20:42

kup Astrę Gsi z gazem albo 2,0 8v albo 2,0 16V

tylko ze do 16v tylko i wyłacznie sekwencja !

za te pieniadze 8v z gazem spokojnie znajdziesz w ladnym stanie oraz bez rdzy.
Fiat Bravo 1,9 JTD 2000r
Opel Astra F Gsi 2,0 16v 1994r
Opel Astra F 1,6 16V 1995r
hemp
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczytno

16 Kwi 2011, 21:56

W japońach przy żle wyregulowanym gazie lubią wypalać sie gniazda zaworów.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Kwi 2011, 11:40

Dzięki, zaraz zacznę szukać jakiegoś Lanosa albo astry, ale jak ktoś ma jeszcze jakieś propozycje to czekam, bo wiadomo, że nie kupie pierwszego lepszego samochodu tylko trzeba coś w miarę możliwości w dobrym stanie znaleźć :)
Proto
Nowicjusz

Miejscowość: Krk

17 Kwi 2011, 11:57

Poszukaj Fiata Sieny, najczęściej jeżdzą nimi starsi ludzie dzieki czemu można kupić autko w bardzo dobrym stanie i z niskim przebiegiem za grosze :)
Osobiście polecam silnik 1.6 16V, miałem Siene z takim silnikiem w domu przez 12lat i bez żadnych napraw oprócz alternatora.
lechu1992
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 04 04 2012
Auto: Toyota Avensis 1.6b 99r.