Pierwszy samochód

22 Paź 2016, 09:07

Jakie auto z Niemiec z małym przebiegiem? Jaki miernik lakieru w aucie za 3-4 wypłaty? :roll:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Paź 2016, 09:16

Szkoda strzępić klawiatury na utopijne argumenty i wymogi, które spowodowały patologię na naszym rynku
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

22 Paź 2016, 11:50

Chyba przezimuje teraz bo coraz mniej sie pojawia ogloszen hehe. Jak sie cos juz trafi to zawsze cos nie tak. Tak jak teraz jest nowe ale trzydzwiowka moge wrzucic linka ta niby okazje jak ktos pisze ;) chodz jak juz pisalem chcialbym 5 drzw. Ale chociaz moze powiecie czy cos takiego 5 drzwiowego mozna brak pod uwage :D [link do oferty na Olx wygasł]
matinek
Początkujący

Auto: nie mam

22 Paź 2016, 11:54

lybra napisał(a): Tylko nie wyjaśniłeś czemu nie warto na nie polować. Lepiej kupić pierwszy lepszy i płakać jak za 3 miesiące trzeba wyłożyć następne kilka tysi na remont ?
najpierw odniosę się do Twojej iście światłem idei biegania z miernikiem w koło auta w cenie średniego roweru - oświeć nas, jaki tu jest sens no i przede wszystkim czy w sytuacji, gdy pokaże 200 mikronów to już nie bierzesz bo bity? Człowieku, auto za te ~5k będzie miało kilkanaście lat, a co za tym idzie na pewno miało jakieś przygody. Szpachel też nie przeszkadza o ile nie ma go w dużej ilości i jest dobrze wykończony. Rezcz jasna nie dotyczy to elementów konstrukcyjnych np progów (a robiło się takie rzeczy :D )
Po drugie, co Ci dają cyferki na liczniku przebiegu? Bo co, bo mniej zużyty? Przywołam tutaj pewne znane powiedzenie, że nieużywany organ zanika (mózg; chyba coś o tym wiesz, skoro piszesz takie bzdury), a nieużywane auto zużywa się bardziej niż taki, który jest regularnie użytkowany. Także ten argument też jest u Ciebie inwalidą.

Tak jak to napisał dzida, szkoda na Ciebie strzępić klawiatury. Nie wmawiaj jednak takich rzeczy ludziom, którzy nie znają się na motoryzacji, bo kupią g.no i będą mieli pretensje do nas "bo przecież na forumach tak pysaly..."
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

22 Paź 2016, 12:01

matinek napisał(a):Ale chociaz moze powiecie czy cos takiego 5 drzwiowego mozna brak pod uwage :D [link do oferty na Olx wygasł] ... 92a3fbeaeb

No nie .... piękna okazja... przy 40stronie tego tematu pewnie znajdziesz coś za 1k powyżej 2000r i z małym przebiegiem... :ok:

p.s.

W tą niedziele organizujemy zbiórkę kasy na leczenie małego chłopca wpadaj to za te pieniądze które chcesz wywalić w błoto będziesz przewieziony kolegi autem ponad 1000km (moc) i dziecku pomożesz a tak njak skorzystasz z okazji to nie będzie ani samochodu ani pieniążków... :lol:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

22 Paź 2016, 12:21

Nie chcę być nie miły ale jesteś trudnym przypadkiem,ja myślałem że mój kolega który szukał auta do 10k jest idiotą bo szukał z jakieś pół roku po czym uparł się na Passata B5 którego szukał z dwa miesiące aż wkońcu znalazł na forum Passata przedliftową B5 w gnoju z full opcją za absurdalne 9500zł (99rok i auto nie było idealne),każdy mu mówił żeby się walnął w czoło za takie pieniądze i jeszcze diesel na jego przebiegi (do pracy ma jakieś 2km). Ale się uparł i kupił,po miesiącu padła mu turbina (musiał wywalić 1000zł na regenerację) i potem zaczął narzekać że trochę żałuje bo przepłacił a najlepsze w tym wszystkim jest fakt że pojechał sam po niego ponad 200km :lol:

Przepraszam musiałem :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

22 Paź 2016, 12:25

Barol napisał(a):Przepraszam musiałem :mrgreen:

Nie ma sprawy jesteśmy z Tobą :D :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

22 Paź 2016, 13:11

Spoczko, ja wyzwałem kiedyś na forum gościa od idioty, więc Twój mini esej jest jak najbardziej na miejscu :ok: jesteśmy z Tobą :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

22 Paź 2016, 13:23

szybki nie no spoko kazdy ma swoje myslenie i jest inny wiem ze sa gorsi ode mnie no ale mniejsza o to ;) wiesz znam pare osob co jezdza autami z komisu za 3 do 4 tys dolozyli na pozcatku nie caly tysiac ale jezdza juz trzy lata jedna osoba autko 20 letnie wiec mysle ze jak kupie od prywatnej osoby to w lepszym stanie trafie nawet w takiej samej cenie :d choddz mysle dac wiecej ;)

barol ja wiem jaki jestem ciezki przypadek ze mnie zawsze mam problemy z kupieniem czy to telefonu czy telewizoar czy laptopa wiec wiesz ;) ale jak cis juz znajde to zadowolony jestem z zakupu a z doswiadzcenia wiem ze jak kupie cos w pospiechu czy jak chociaz troche cos mi nie pasuej to wtedy meczy mnie to i sie tak pozbede tej rzeczy :D
Ale wrocmy do samochodow nie innych przedmiotow ;) wiec autko naprawde musi mi sie chodz troche podobac mysle ze nie mam wybitnie duzych wymagan ;) Jak narazie zawsze cos w kazdym ogloszeniu musi byc nie tak ale powiem ci na powaznie ze gdyby wszystko mi pasowalo to bym kupil. Wesmy przyklad chyba ty dawales mi linka na meganke jedna i wszystko bylo by ok gdyby ona miala wieksza moc. Albo trafiam na fajne ogloszenie a to 3 drzw. gdzie sie juz zastanawiam czy czasem takiego nie brac hm. Albo jak przegladam na cala polske to sporo znajdzie sie ale zeby jechac setki kilometrow troche przesada i raczej nikogo nie znajde zeby ze mna pojechal co sie zna. A w moim regonie malo ciekawych ofert.
matinek
Początkujący

22 Paź 2016, 14:52

A takie A3?
[link do Sprzedajemy wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

22 Paź 2016, 22:15

Bralem pod uwage juz sporo widzialem ogl;oszen ciekawych tylko zawsze byly to wersje 3 drzwiowe a chce 5. Czy w ogole te audi A3 wystepuje w wersji 5 drzwiowej bo mam wrazenie ze nie.
matinek
Początkujący

23 Paź 2016, 08:18

Wystepuje dopiero po liftingu czyli po 99roku no i nie w Twoim budżecie.
Barol
Awatar użytkownika

23 Paź 2016, 09:33

Aha no to wszystko juz jasne czemu nie widzialem w ogloszeniach.
matinek
Początkujący

23 Paź 2016, 11:20

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ??
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

23 Paź 2016, 11:49

Dzieki ale sedana nie chce i az tak starego. Wypelnilem rubryczki na olx i teraz tylko czekac az cos sie pojawi nowego i miedzy innymi inne strony gdyby cos sie pojawilo na innej niz olx.
matinek
Początkujący