REKLAMA
Witam,
więc na wstępie, trochę o mnie. Mam więc 20lat, prawo jazdy od 1,5 roku, i po 2 samochodach przyszła pora na trzeci. Wcześniej jeździłem Oplem Corsą 1,4 97r. aktualnie jeżdżę Toyotą Corollą E12 2004 1,6 vvti 110km w dość bogatej wersji, która m.in ma oryginalnie przyciemniane szyby, zmieniarkę cd, navi, full elektryka, klimatronic oraz skórzaną tapicerkę z podgrzewanymi fotelami. Na wstępie zaznaczę że udało mi się na komputerze pokładowy osiągnąć mega niskie spalanie które raptem wynosi 3,9l/100km.
Auto głównie w 90% jeździ po mieście, z miasta do miasta (aglomeracja śląska). Samochód służy prawie codziennie do pokonywanie tras nie dłuższych jak 5km w jedną stronę, oraz 1-2 razy w weekend na wypad na dłuższą trasę poza miasto. Od auta przed wszystkim oczekuję również dobrego spalanie jakie udało mi się osiągnąć w w/w Corollce której z trudem i bólem serca będzie mi się pozbyć no ale cóż.. auto rocznik swój jednak już ma. Z informacji jeszcze w miarę potrzebnych to mój roczny przebieg wynosi/będzie wynosił ok 12-15 tyś km rocznie.
Przygotowałem sobie kilka auta w cenie do 20 000, które są według mnie godne zainteresowanie i prosiłbym was o opinię jak macie aby się nią podzielić m.in na temat danego auta, czy polecacie czy nie i jak nie to dlaczego, na co uważać w danym aucie itp.
A więc po obszernym moim rozpisaniu się czas na przedstawienie aut którymi jestem zainteresowany, a są to:
Kia Ceed/Pro Ceed
Hyundai i30
Fiat Bravo
Ford Fiesta MK7
Toyota Auris
Fiat Punto Evo
Opel Astra H GTC
Seat Ibiza IV
VW Golf 5
Volvo C30
oraz auta której w cenie do 20 000, szczerze na upartego znaleźć można lecz za wiele ich nie ma, a są to:
Renault Megane III (W tej cenie jednie diesle 1,5)
BMW E90 (z początków lat produkcji)
VW Polo V (kilka egzemplarzy się trafiło)
Skoda Octavia II (tez w tej cenie raczej diesle)
A może jeszcze wy macie jakieś ciekawe propozycje warte rozpatrzenie co do szukanego auta przez mnie
Z góry dzięki wszystkim za wypowiedzenie się i pozdrawiam.