Pierwszy samochód

28 Paź 2016, 23:08

Barol z tym golfem to nie ze mnei zainteresowal tylko chcialem sie zapyatc czy cos z nim nie tak ze tak malo osob wyswietlilo a jest wiele takich samych w ogloszeniach i maja wiecej wyswietlen no ale ok nie wazne jak ten 1.4 sie nie nadaje.
Dalej wiem ze chce 5drzw. tylko co do tego audi A3 to sie pyatelm czemu ciagle w ogloszeniachsa tylko takie to odpowiedz dostalem ze nie bylo w wersji 5drzw. ale fakt faktem ze chyba bylbym sklonny w przypadku tego zrezygnowac z 5 drzw bo ladne sa te A3 tylko jak jest z cenami czesci np. czy nie bedzie drozszy w utrzymaniu od hondy czy corolli lub megane ?

Co do tej czarnej corolki to wpadlo mi to ogloszneie w oko i bylem ogladac z kims kto sie cos tam zna wiecej odemnei i cos mu nie pasowalo. A deawo lanos tez kiedys bylem ogladac tylko inne akurat ogloszenie niz to co podales ale mysle ze tego tez warto zerknac. I przy okazji jak to jest teraz z tymi daewo bo chyab juz tej marki nie ma i nei robi juz smaochodow czy moze przejeta jest przez inna firme jak z dostepnoscia czesci ?

A i ostatnio widzialem na miescie mazde 323 jakas spodobala mi si ea tez wiem ze polecaliscie tylko tutaj tez pytanie bo jakos albo mi sie wydaje albo zamotane sa bo sa z innymi koncowkami i bez tez i roznie wygladaja mimo tych samych cyfr ? chyba ze ktos nei doda tej litery f czy innej po 323.

Nie jest tak zle ostatnio w przeciagu ponad tygodnia obejrzalem 5 aut chociaz co nie co sie zorientowalem jak co nie ktorzy kreca albo nic nie wiedza o auttach co sprzedaja ak sie okazuje.
matinek
Początkujący

Auto: nie mam

29 Paź 2016, 09:56

Mój ociec miał przez 13lat Lanosa i nigdy nie narzekał na brak dostępności części,tak samo moja luba,też ma Lanosa i sobie chwali.
Kilka części pasuje od Astry F więc to też jakiś plus.

Mazda też spoko tylko uważaj na rudą bo blacha do najlepszych nie należy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Paź 2016, 19:03

matinek napisał(a):Cos barol i mike sie chyba obrazili nic nie napisali
jeśli o mnie chodzi to na nikogo się nie obraziłem, po prostu znudziła mnie już ta narodowa epopeja pt "tak naprawdę nie wiem czego chcę" :no:
Barol napisał(a):Natrafiłem na fajnego Lanosa choć pewnie i tak będzie bee..
[link do oferty na Olx wygasł] ... 93e320c306
w sumie nie wiem czy on taki fajny, bo typ już na wstępie kłamie, że oferta prywatna. No i kto normalny oddziela cyfry w nr telefonu przecinkami? :o
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

29 Paź 2016, 19:29

To zależy bo numer podany w ogłoszeniu nie pokazuje żadnego komisu a z koleji ten drugi podany z prawej strony w kontakcie już tak więc być może auto znajomego właściciela komisu albo coś.
Ale te przecinki to fakt mnie też rozbawiły :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

02 Lut 2017, 23:21

Co sadzicie o tych ?
[link do oferty na Olx wygasł]
matinek
Początkujący

Auto: nie mam

03 Lut 2017, 16:19

Focus do poprawek (ruda powoli wychodzi) i handlarz więc nic ciekawego.
A3 miało coś z przodem (oba błotniki są nieco ciemniejsze od reszty) i drzwi kierowcy jakoś krzywo spasowane mi się wydają do tego silnik taki sobie.
Ibize można obejrzeć jedynie błąd w mocy (ten silnik miał 75km).
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Kilka ogólnych informacji na temat wyboru opon zimowych
    Przede wszystkim ważne jest, aby upewnić się, że wybrane opony spełniają wymagania panujące w danym kraju dotyczące opon zimowych. W niektórych krajach obowiązuje oznaczenie "M&S" (Mud and Snow) lub symbol góry ...

03 Lut 2017, 16:26

Barol napisał(a):Re: Pierwszy samochód

A mnie się zdaje że moderator @Barol jest w błędzie , ten silnik od seat może mieć 90KM bo już spotykałem takie silniki prze-czipowane :shock: :ok:
dozowacz
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 03 1997
Auto: rover

03 Lut 2017, 16:45

Przeczipowany wolnossak mówisz :roll:
Oczywiście można grzebać w ECU, ale jest to pozbawione sensu
mike
Moderator
Awatar użytkownika

03 Lut 2017, 16:59

Też wątpie w takie wynalazki.
Barol
Awatar użytkownika

03 Lut 2017, 17:41

FFifi ale są i widzisz że :
Są dwie formy elektronicznych modyfikacji: modyfikacja za pomocą modułu (BOX) i modyfikacja sterownika silnikowego (ECU). Box jest to specjalny moduł, który jest wpinany do jednostki sterującej (ECU). Jednostkę sterującą możemy zmodyfikować poprzez zmianę programu jej pracy. Zmiany polegają m. in na zmianie dawki paliwa, kąta wtrysku czy też ciśnienia turbodoładowania. Najbardziej podatne na tuning elektroniczny są jednostki Diesla. Zwykłe benzyniaki niestety mniej. Osiągane efekty dzięki chip tuningowi to wzrost mocy i momentu obrotowego o około 20-25%
Tak Panie szanowny czipowanie kosztuje około 500-1000 zł/ :shock: :!:
dozowacz
Nowicjusz

03 Lut 2017, 17:48

To może ja sprostuje kwestie cipa :D

Ta ibiza ma zwykłego knota 1,4 bezt turbo więc jak nie ma turbo to nie ma żadnego dodatkowego strojenia, cipkowania, boxowania itp.

p.s.
Są marki które maja podatne kompy na modowanie w wersjach n/a ale ibiza z tym silnikiem raczej do nich nie należy.
No i przyrost z 1,4 bez turbo z ??? do 90km nawet w modowalnej opcji silnikowej jest abstrakcją :D

Więc zwięźle i na temat jest turbo są mody nie ma turbo nie modów chyba że jest $$$ :twisted:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

03 Lut 2017, 17:57

dozowacz napisał(a):Tak Panie szanowny
no świetna historia, skzkoda tylko, że z najciemniejszego miejsca wzięta :ok:
No i jeśli piszesz o boxach z alledrogo za 100zł i mniej to nie powinieneś się wgl wypowiadać na temat czipowania/boxowania, bo one nic nie dają :yes:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

03 Lut 2017, 18:08

mike napisał(a):No i jeśli piszesz o boxach z alledrogo za 100zł i mniej to nie powinieneś się wgl wypowiadać na temat czipowania/boxowania, bo one nic nie dają :yes:

W przypadku silników bez turbo dają i to sporo...
Musisz pracować głową żeby sobie wyobrazić ten przyrost mocy... to tak jak z rozwiązywaniem zadań z matematyki ćwiczysz umysł :ok:
szybki
Moderator - Tuning

03 Lut 2017, 18:42

ludzie :x ma znajomy auto z takim silnikiem i jest zmodyfikowane na czipie :mrgreen:
To tak jak : pluj mu w twarz a on mówi że deszcz pada :evil:
tyle w temacie jak chcesz to zrób info ze sprzedawcą i się dowiesz czy to prawda z tymi kucami ale wg mnie TAK :!:
dozowacz
Nowicjusz

03 Lut 2017, 18:51

dozowacz napisał(a):ludzie :x ma znajomy auto z takim silnikiem i jest zmodyfikowane na czipie :mrgreen:
To tak jak : pluj mu w twarz a on mówi że deszcz pada :evil:
tyle w temacie jak chcesz to zrób info ze sprzedawcą i się dowiesz czy to prawda z tymi kucami ale wg mnie TAK :!:

Halo halo halo tu ziemia :D
My nie wątpimy że jest zmodyfikowany... bo pewnie jest... My nie wątpimy w odczucia bo pewnie są bo zazwyczaj te pudełeczka podlewają troszku paliwa. Kiedyś w dużym Fiacie włączało się ssanie i miałeś wrażenie szybkości... dokładnie to samo jest tutaj.
My wiemy że sprzedawca wie... bo sam lutuje te pudełeczka po to żeby zarobić nawet pokaże wykres który można szybciej spreparować niż przebieg w passacie tdi...
Ale my też znamy prawdę NIC TO NIE DAJE :!: :!: :!:
Trzymaj się złotej zasady iż:

- paliwa podlejesz
- zapłony dołożysz
- a więcej powietrza skąd weźmiesz :?: :naughty:
szybki
Moderator - Tuning