Pierwszy samochód

09 Mar 2017, 13:32

Dostaniesz raka w Focusie 1.4

matinek idziesz na rekord :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

09 Mar 2017, 21:13

No raka bym nie chcial zlapac ;D W czym ten rekord ma niby byc ? ;)
matinek
Początkujący

Auto: nie mam

09 Mar 2017, 22:15

Poziom epopeiczności tematu (długość) :D
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

09 Mar 2017, 23:26

Hehe dobrze ze dlugosc tematu ;) bo myslalem ze najdluzej kupuje samochod :D
matinek
Początkujący

10 Mar 2017, 01:43

Kolejny raz się poświęce :mrgreen:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - tylko pomalować zderzaki bo trochę brzydko wyglądają.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - silnik bez szału ale wygląda ładnie i przebieg może być autentyczny.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - cena przesadzona..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

11 Mar 2017, 23:35

Dzieki ze zainteresowanie Barol, pierwszy to w ogole odpada to musi byc hatchback. Ogolnie to wolalbym 5 drzwiowy chodz honda jak mowisz ze cena przesadzona to chyba nie ma co, a audi hm nie jest czase to od handlarza i swiezo sprowadzony a takie na forum tutaj odradzane zawsze byly.
matinek
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dane na temat BMW X7 - poznaj najważniejsze informacje
    BMW to marka, która zasłynęła przede wszystkim z uwagi na swoje sportowe limuzyny oraz klasyczne sedany. Pojazdy te szybko zostały okrzyknięte mianem doskonałych i niezwodnych w każdym calu. Obecnie jednak BMW zdecydowało ...
    Jak podłączyć kable rozruchowe do akumulatora?
    Zima to najtrudniejsza pora roku dla naszego samochodu szczególnie jeżeli trzymamy go pod tzw. chmurką. Co zrobić jeżeli nie uda nam się uruchomić auta przy pomocy własnego źródła prądu jakim jest akumulator? ...

12 Mar 2017, 10:21

Audi owszem od handlarza ale według mnie oferta wygląda ciekawie.
W przypadku Hondy zadzwoń do typa i pogadaj ile jest w stanie spuścić z ceny.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

22 Kwi 2017, 00:03

Dawno mnie nie bylo ostatnio straszny brak czasu ale kasy troche sie dozbieralo ;). Byla fajna okazja kupna audi a3 ale ktos mnie uprzedzil zeszlp ogloszenie juz drugiewho dnia normalnie eh. Tak przegladalem ostatnio ogloszenia i sporo jest peugtow 307 czy warto to kupic by bylo np dyzo tp spali w miescie ?.
matinek
Początkujący

22 Kwi 2017, 09:27

307 nie z pierwszych roczników, bo miały problem z samozapłonem.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

22 Kwi 2017, 17:15

Poza tym 307 nie w Twoim budżecie,jak już mowa o Peugeotach to zobacz na 306,za 4-5k dostaniesz auto z koncówki produkcji (2000/01),blacha ocynk,dobre wyposażenie (często klima i pół skóra) tylko trzeba uważać na tylną belkę (koszt regeneracji max 1000zł).
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - zwykły prosty diesel bez turbiny czy dwumasy.
Barol
Awatar użytkownika

06 Lip 2017, 00:14

No Panowie odswierzam temacik ;) mike chyba znowu mnie przegoni za rekordowy post i zakup auta :D chodz nie ma sensu nowego zakladac mysle.
Powiem tak przegladam co jakis czas ogloszenia i masakra w moim rejonie jest, ostatnio fakt sporo ale wiekszosc to sprowadzane przez jakis handlarzynow ;).
Dozbieralo mi sie kasy wiec teraz moglbym dwukrotnie zwiekszyc czyli do 15 tys ;P chodz jak sie trafi cos w cenie do 10tys nie pogardze. Tylko panowie co moge zyskac tzn jakie modele w cenie do 15tys ?. Widzialem ze niby wchodzi toyota corolla e12 opel astra lub corsa citroen c4 , grande punto, ford focus mk2, czy cos jeszce ?. Czy wogole warto patrzec na te modele bo moze sa z dolnej polki swojej i beda slabe jak na kwote 15tys hm ?.
I pytanko czy to prawda ze w peugocie 307 bardzo sie odczuwa nasze zle drogi ? ze duzo lepiej jest w fordach np i innych ?
Jak beda jakies ogloszenia postaram sie wrzucic do oceny chodz malo sie pojawia.
matinek
Początkujący

06 Lip 2017, 16:12

Tutaj ciekawe ogłoszenie,1ręka i od dealera więc pewnie ktoś zostawił w rozliczeniu za inne (często nowe) tylko brak zdjęć :mrgreen:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

06 Lip 2017, 22:07

Natknąlem sie na nie ale nie nie sedan nic z tych rzeczy nie wiem czemu ale tylko hatchsback mi sie podoba ;).

Ale jak z tymi co podalem przyklady da rade w tej cenie znalezc w dobrym stanie czy raczej beda to najtansze niepewne modele ?. Czy jakies inne m mozna jeszcze dostac do tej kwoty o ktorych nie pomyslalem ?.
matinek
Początkujący

09 Lip 2017, 13:00

Dostaniesz bez problemu. Z C4 może być problem bo chodzą trochę drożej i na Grande Punto trzeba uważać bo jest sporo egzemplarzy po L-ce.
Barol
Awatar użytkownika

09 Lip 2017, 23:44

Ok dzieki za odpowiedz, tylko teraz bedzie dylemat co wybrac ktory lepszy ;).

Zastanawia mnie np to czemu astra jest w podobnej cenie co corsa przeciez jedno jest z segmeny C drugie B jak sie nie myle i zazwyczaj to corsy byly tansze i chyba mniejsze. A w tych nowszych to prawie takie same samochody to sa i podobnej cenie. Czy w dalszym ciagu lepiej astre kupic ewentualnie czy corsa tez moglaby byc ??.
To hm jezeli c4 bedzie ciezko dostac w tej kwocie to pozostaje mi albo opel ktorys z tych dwoch co wyzej pisalem albo corolla e12 albo focus mk2. Jezeli cos jeszce w tej cenie mozna dostac to chetnie sie dowiem bede wdzieczny za propozycje i podpowiedzi wszelakie bo narazie nic do glowy mi nie przychodzi ;).
matinek
Początkujący