Pierwszy samochód

09 Mar 2017, 12:32

Dostaniesz raka w Focusie 1.4

matinek idziesz na rekord :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

09 Mar 2017, 20:13

No raka bym nie chcial zlapac ;D W czym ten rekord ma niby byc ? ;)
matinek
Początkujący

Auto: nie mam

09 Mar 2017, 21:15

Poziom epopeiczności tematu (długość) :D
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

09 Mar 2017, 22:26

Hehe dobrze ze dlugosc tematu ;) bo myslalem ze najdluzej kupuje samochod :D
matinek
Początkujący

10 Mar 2017, 00:43

Kolejny raz się poświęce :mrgreen:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - tylko pomalować zderzaki bo trochę brzydko wyglądają.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - silnik bez szału ale wygląda ładnie i przebieg może być autentyczny.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - cena przesadzona..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

11 Mar 2017, 22:35

Dzieki ze zainteresowanie Barol, pierwszy to w ogole odpada to musi byc hatchback. Ogolnie to wolalbym 5 drzwiowy chodz honda jak mowisz ze cena przesadzona to chyba nie ma co, a audi hm nie jest czase to od handlarza i swiezo sprowadzony a takie na forum tutaj odradzane zawsze byly.
matinek
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    OffRoad Show Poland 2012 / relacja
    Po raz pierwszy w Polsce odyły się Targi Pojazdów 4x4 w Warszawie! Ogólnopolskie Targi Pojazdów 4x4 OFFROAD SHOW POLAND w Warszawie to innowacyjne przedsięwzięcie, wychodzące naprzeciw rosnącej rzeszy ...

12 Mar 2017, 09:21

Audi owszem od handlarza ale według mnie oferta wygląda ciekawie.
W przypadku Hondy zadzwoń do typa i pogadaj ile jest w stanie spuścić z ceny.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

21 Kwi 2017, 23:03

Dawno mnie nie bylo ostatnio straszny brak czasu ale kasy troche sie dozbieralo ;). Byla fajna okazja kupna audi a3 ale ktos mnie uprzedzil zeszlp ogloszenie juz drugiewho dnia normalnie eh. Tak przegladalem ostatnio ogloszenia i sporo jest peugtow 307 czy warto to kupic by bylo np dyzo tp spali w miescie ?.
matinek
Początkujący

22 Kwi 2017, 08:27

307 nie z pierwszych roczników, bo miały problem z samozapłonem.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

22 Kwi 2017, 16:15

Poza tym 307 nie w Twoim budżecie,jak już mowa o Peugeotach to zobacz na 306,za 4-5k dostaniesz auto z koncówki produkcji (2000/01),blacha ocynk,dobre wyposażenie (często klima i pół skóra) tylko trzeba uważać na tylną belkę (koszt regeneracji max 1000zł).
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - zwykły prosty diesel bez turbiny czy dwumasy.
Barol
Awatar użytkownika

05 Lip 2017, 23:14

No Panowie odswierzam temacik ;) mike chyba znowu mnie przegoni za rekordowy post i zakup auta :D chodz nie ma sensu nowego zakladac mysle.
Powiem tak przegladam co jakis czas ogloszenia i masakra w moim rejonie jest, ostatnio fakt sporo ale wiekszosc to sprowadzane przez jakis handlarzynow ;).
Dozbieralo mi sie kasy wiec teraz moglbym dwukrotnie zwiekszyc czyli do 15 tys ;P chodz jak sie trafi cos w cenie do 10tys nie pogardze. Tylko panowie co moge zyskac tzn jakie modele w cenie do 15tys ?. Widzialem ze niby wchodzi toyota corolla e12 opel astra lub corsa citroen c4 , grande punto, ford focus mk2, czy cos jeszce ?. Czy wogole warto patrzec na te modele bo moze sa z dolnej polki swojej i beda slabe jak na kwote 15tys hm ?.
I pytanko czy to prawda ze w peugocie 307 bardzo sie odczuwa nasze zle drogi ? ze duzo lepiej jest w fordach np i innych ?
Jak beda jakies ogloszenia postaram sie wrzucic do oceny chodz malo sie pojawia.
matinek
Początkujący

06 Lip 2017, 15:12

Tutaj ciekawe ogłoszenie,1ręka i od dealera więc pewnie ktoś zostawił w rozliczeniu za inne (często nowe) tylko brak zdjęć :mrgreen:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

06 Lip 2017, 21:07

Natknąlem sie na nie ale nie nie sedan nic z tych rzeczy nie wiem czemu ale tylko hatchsback mi sie podoba ;).

Ale jak z tymi co podalem przyklady da rade w tej cenie znalezc w dobrym stanie czy raczej beda to najtansze niepewne modele ?. Czy jakies inne m mozna jeszcze dostac do tej kwoty o ktorych nie pomyslalem ?.
matinek
Początkujący

09 Lip 2017, 12:00

Dostaniesz bez problemu. Z C4 może być problem bo chodzą trochę drożej i na Grande Punto trzeba uważać bo jest sporo egzemplarzy po L-ce.
Barol
Awatar użytkownika

09 Lip 2017, 22:44

Ok dzieki za odpowiedz, tylko teraz bedzie dylemat co wybrac ktory lepszy ;).

Zastanawia mnie np to czemu astra jest w podobnej cenie co corsa przeciez jedno jest z segmeny C drugie B jak sie nie myle i zazwyczaj to corsy byly tansze i chyba mniejsze. A w tych nowszych to prawie takie same samochody to sa i podobnej cenie. Czy w dalszym ciagu lepiej astre kupic ewentualnie czy corsa tez moglaby byc ??.
To hm jezeli c4 bedzie ciezko dostac w tej kwocie to pozostaje mi albo opel ktorys z tych dwoch co wyzej pisalem albo corolla e12 albo focus mk2. Jezeli cos jeszce w tej cenie mozna dostac to chetnie sie dowiem bede wdzieczny za propozycje i podpowiedzi wszelakie bo narazie nic do glowy mi nie przychodzi ;).
matinek
Początkujący