Pierwszy samochód

10 Paź 2016, 19:50

Pany ale ta Megana lewy bok w połowie ma inny odcień lakieru..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Paź 2016, 21:26

No dobra to almera z przed 2000 roku bedzie ok czy juz lepiej darowac sobie calkiem ? I co by bylo lepsze megane czy focus ?. A i czym sie rozni ford focus od forda fiesta bo z wygladu to prawie to samo tak kiedys spotkalem na parkingu myslalem ze to focus a to fiesta byla.
matinek
Początkujący

Auto: nie mam

10 Paź 2016, 22:13

matinek napisał(a):No dobra to almera z przed 2000 roku bedzie ok czy juz lepiej darowac sobie calkiem ?
mechanicznie tak, ale blacha tragedia
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

12 Paź 2016, 19:31

A np seat leon albo jakis fiat, citroen c3 lub hunday np ?
matinek
Początkujący

13 Paź 2016, 22:37

Kurde juz zaczynam glupiec i nie wiem co wwybrac co warto ogladac a jakie dafrowac sobie bo sa nie warte, Wiem ze zaraz ktos napisze ze w tej cenie cokolwoirek aby sprawne. A co w przypadku gdby wszystkie byly ok to co wtedy jest lepsze i pod jakim wzgledem ?. Nie wiem juz czy ma to byc jakies renault , nissan, volkswagen. ford, fiat , honda, peugoet czy citroen itp. Cos bym juz chcial ale wiem ze musze sie powstrzymywac troche zeby nie kupic czegos w pospiechu zlego ;). Ostatnio trzech znajomych kupilo kurcze a komisach aurta swoje, czy ja zle robie ze chce kupic od prywatnej osoby bo mam obawy ze w komisie moge trafic na zlom jakis, tylko ze oni jezdza juz a ja dalej szukam hm. No ale moze przez ckerpliwosc trafie cos dobrego i niedrogo ;). A jak przegladam ogloszenia to najwiecej ciekawych jest od handlarzy eh cos czuje ze ciezko bedzie znalezc cos razej czekanie az ktos bedze mial cos wartego do sprzedania.
matinek
Początkujący

14 Paź 2016, 09:04

Też jeździłem po komisach za autem do 6k, 90% to trupy, reszta na niemieckich blachach. W końcu pojawiło się ciekawe ogłoszenie od starszego pana z mojego miasta, pojechałem, kupiłem.

Nie napalaj się, szukaj każdego dnia, wklejaj linki i koledzy ocenią. Ja od siebie mogę Ci odradzić VW z 1.4 60/75KM.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SKODA Octavia - przemyślane rozwiązania
    SKODA Octavia to najważniejszy z modeli marki, który wciąż bije rekordy popularności i jest najchętniej kupowanym modelem od 2009 roku w Polsce. Debiut trzeciej generacji tego auta stanowi wielkie wydarzenie dla całej ...

14 Paź 2016, 09:09

Ehh tyle czasu szukać auta.. :roll:

Zobacz:
[link do oferty na Olx wygasł] - obejrzałbym w pierwszej kolejności.
[link do oferty na Olx wygasł] - tylko lampy do wymiany..
[link do oferty na Olx wygasł] - 7lat w jednych rękach.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - za resztę kasy doprowadzić do stanu używalności,przebieg raczej autentyczny.
[link do oferty na Olx wygasł] - przegląd i OC na rok,od nowości w jednych rękach.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

14 Paź 2016, 22:33

Hehe barol nie tyle zauawaz ze dluzsza przerwa byla w temacie :D na jakis czas przerwalem poszukiwania z innym powodow. A zreszta chcialbym ntrafic dobrze czyli najlepiej od pierwszego wlasciceila io kupiony w polsce nie sprowadzany chodz u moze nie jest to jakis wielki wymog :) napewno musi mi sie ato tez podobac ;) no i ma byc 5 dzwiowy hatshbak i bez gazu w miare z mocnym silnikiem. Rezta tto jak wieksosc malo palil nie psul sie hehe itp :D
Az tym glupieniem to dlatego ze kazdy co innego mowi podobaja mi sie nissany almera np ktos ma a ytu dowiaduje si eze nie warto tak samo ostatnio ktos mowil ze zadnego renaulta odradza chodz kolezanka w pracy ma juz drugiego no i oprocz elektronki nie narzeka. Zaraz przejrze twoje linki.
matinek
Początkujący

14 Paź 2016, 23:05

A co byscie powiedzieli o czyms takim jak fiat stilo tak tylko pytam ?
np : [link do oferty na Olx wygasł] nie mowie ze akurat ten i stad bo nawet tylko 3drzwiowy tylko ogolnie tak bardziej jak to jest z fiatami.
matinek
Początkujący

14 Paź 2016, 23:44

matinek napisał(a):A zreszta chcialbym ntrafic dobrze czyli najlepiej od pierwszego wlasciceila io kupiony w polsce nie sprowadzany chodz u moze nie jest to jakis wielki wymog napewno musi mi sie ato tez podobac no i ma byc 5 dzwiowy hatshbak i bez gazu w miare z mocnym silnikiem.
mam nadzieję, że to sarkazm, bo z takim podejściem nigdy nic nie kupisz.

Stilo od handlarza za 5k i 4k wyświetleń - powodzenia :yes:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

15 Paź 2016, 07:41

Jeśli Ci życie miłe to Stilo sobie odpuść.
Barol
Awatar użytkownika

15 Paź 2016, 09:13

Szukaj czegoś od prywaciarza, często sprzedają roczne / dwuletnie auta niedawno sprowadzone, bo dostali pieniądze, auto się znudziło albo wyjeżdżają i muszą się pozbyć.

Komisy sobie odpuść, jeździłeś oglądać? Ja byłem w sześciu, do 6 tyś to same trupy.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

15 Paź 2016, 10:45

Jak chcesz Fiata to popatrz na Bravo/Brava/Marea.
Tutaj ładne w skórze tylko wywalić te lusterka i naklejki..
Barol
Awatar użytkownika

15 Paź 2016, 12:22

mike to tylko przyklad byl nie ze konkretne ogloszenie ;)
Prawde mowiac nie byl to sarkazm ;)ej no nie mow ze az tak zle mam i nic nie kupie przeciez sa takie ogloszenia bo widzialem tylko malo i bardzo daleko odemnie. Ale ze mam rozumiec ze to gorszy wybor jest niz sprowadzony ? I nie mialem n amysli ze bedzei mail 200 koni taki ale aby nie jakies 60 ;)

Ok stilo odpada, teraz znowu wyjde na marude Barol hehe ale skory nie akceptuje no i jest 3 dzrwiowy a tak to tyl ok ma ;)

galakty kiedys bylem ale ze ja sie nie znam to tak ogladalem praltycznie jedzdilem takim z komisu za 3 tys 20 latkiem i nie zauwazylem zeby byl trupem ;) hehe, czyli mam rozumiec ze kupujac od prywatnej osoby bedzie w duzo lepszym dstanie niz ten co jezdzilem hehe
matinek
Początkujący

15 Paź 2016, 14:34

Po komisach większość aut to szroty,najlepiej szukać czegoś bezpośrednio od właściciela.

Tutaj masz bardzo ładną Megane pod nosem,ostatnio użytkownik galakty taką kupił i jest zadowolony.
Barol
Awatar użytkownika