Jeździłem Vectrą (tylko tą nowszą) i bardzo miłe wrażenia. W ogóle ople są dobrymi samochodami, może nie jakieś wyczesane, nowoczesne, ale takie zwykłe, proste auta. Według mnie chyba te 3k to troszkę mało jak na vectrę, rozumiem że jeździłbyś na gaz, a więc spalanie nie takie znowu wielkie, ale możesz sporo dołożyć za renowację.... pozdro
Brat kolegi kupil Vectre z 1991 roku rok temu za 4000. Oczywiscie z gazem i silnikiem 2.0. Zadnych oznak rdzy. Mam nadzieje, ze mi uda sie znalezc cos w podobnej cenie i podobnym stanie (przebieg 200 tys. km) Aha - naprawial kopulke, wymienial przewody, pasek od wspomagania simerblock i z tyłu w nadkolach tarcze
To powodzenia w szukaniu Co do przebiegu 200tys raczej malo wiarygodny ale mozliwy kupisz Vectre za ok 4 tys wymienisz pare rzeczy ubezpieczysz i tak ok 6 tys sie zrobi
A jak z nissanem sunny 2.0 w dieslu? Co sie w nim najczesciej psuje? Jak z awaryjnoscia/spalaniem? A jak wygladaja ceny czesci?
Albo Suzuki Switf (te same pytania)
zdz napisał(a):A jak z nissanem sunny 2.0 w dieslu? Co sie w nim najczesciej psuje? Jak z awaryjnoscia/spalaniem? A jak wygladaja ceny czesci?
Jak trafisz na dobry egzemplarz to będziesz jeździł i wymieniał tylko płyny eksploatacyjne. Te nissany jeszcze były typowo japońskie i w nich przy normalnym użytkowaniu nie było na co narzekać. Miałem takiego w sedanie z takim silnikiem i byłem bardzo zadowolony palił w granicach 6-6,5 litra w jeździe miejskiej, moc 75 KM nie powala ale był całkiem dynamiczny.
Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego? Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
Wypadek czy kolizja? Zatrzymaj się, pomyśl i pomóż Jeżeli w zdarzeniu drogowym ucierpiały jedynie pojazdy – to znaczy, że doszło do kolizji. Jeżeli jednak poszkodowani zostali ludzie – mamy do czynienia z wypadkiem. Jak powinni zareagować uczestnicy i świadkowie ...
Witam!
Też powoli rozglądam się za pierwszym autem do 3500zł.
Zależy mi, żeby nie było duże, mało paliło - mały silnik, tak najlepiej do 1300cm3.
W kręgu moich zainteresowań są:
Opel Corsa B
Nissan Micra
Peugeot 106
Renault Clio
Ford Fiesta
Roczniki tak od 92 w górę. Które z tych aut polecacie? Najbardziej jestem za CLIO 1,2 na ropę. A może coś innego? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Zobacz na peugeota 106 pierwszej generacji albo jak ci jest potrzebny wiekszy to 306 też pierwszej generacji. Każdy z nich z silnikiem 1.1 60KM spokojnie by ci wystarczył, a jakby ci sie udało znaleść z gazem to byś na paliwko dawał grosze. A jak ci sie nie podoba Peugeot to popatrz za Fiatem punto z 1.1 55KM pierwszej generacji albo uno drugiej generacji w 1.1 51/57KM. Jeśli nie chcesz fiata to proponuje ci Renaulta Clio I w 1.1 49KM albo 1.2 55/60KM.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.