Pierwszy samochód za okolo 6k

09 Sty 2009, 20:02

sorry że się wcinam ale żeby nie zaczynać nowego tematu napisze tu.

mam tą samą prośbę, potrzebuje porady na temat kupna pierwszego samochodu do 6.000 zł. tylko żeby nie z LPG, benzyna czy diesel wszystko jedno.
Myślałem o Golfie III 1.9 TDI, bądź o jakimś Golfie II w benzynie, oprócz tego może Ford Fiesta MK4, Audi 80, bądź BMW serii 3 E30. Japońce na razie mnie nie interesują.
Co myślicie o tych samochodach? Może ktoś z was jeździł czymś takim i ma swoje zdanie na temat użytkowania tych samochodów?
osa54
Nowicjusz
Awatar użytkownika

09 Sty 2009, 21:37

Pawlo napisał(a):no to kup z przebiegiem 150, a naprawde bedzie miał skrecone z 300k i powodzenia

Hmmm... a skąd pewność, że ta Honda nie miała 300 tys. km a ktoś jak kręcił licznik to ustawił na 215 tys. km, żeby było bardziej wiarygodnie?
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

09 Sty 2009, 21:44

byc moze, ze ma 300, ale kolega zobaczył 215 i juz mu za duzo, a co dopiero jakby zobaczył te 300k :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

09 Sty 2009, 22:48

Ja mam E30 od 8 miesięcy z silnikiem 1.6. Jest to mój pierwszy samochód i jak narzazie nie było żadnej najmiejszej awarii. Ja od siebie polecam E30-stkę naprawdę swietny samochód(pomimo ogólnej złej opinii). Jak bys miał jakieś pytania na temat BMW z chęcią odpowiem.
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

10 Sty 2009, 01:22

Troche mnie juz przekonujecie do wiekszych samochodow.. A co myslicie o Fordzie Escorcie?
mspider86
Nowicjusz

10 Sty 2009, 08:45

mspider86 napisał(a):Ja tez nie zamierzam sie klocic nie znam sie na tym wiec prosze o pomoc a nie chcialbym zeby tydzien po zakupie musial z nim jezdzic do warsztatu bo okaze sie ze auto z takim przebiegiem i takim rocznikiem zacznie sie rozsypywac.

Ponieważ również jestem na etapie szukania samochodu,podzielę się "poradami",które sama otrzymałam.Nie oczekuj,że ponad 10 letnie auto nie będzie wymagało wizyt w warsztacie.Myślę,że zawsze znajdzie się coś co należy naprawić,poprawić.Od Ciebie zależy w jaki stanie auto kupisz,ale pamiętaj,żeby nie oczekiwać cudów.Wielu sprzedających by uatrakcyjnić towar nie informuje o wszystkim.
I mimo ogłoszeń,że auto gotowe do jazdy,zawsze trzeba sobie przygotować trochę zaskórniaków,bo po pierwszej wizycie okaże się,że i tak trzeba coś zrobić przy nim.

Jeśli chodzi o wielkość.Przyznam,że początkowo rozglądałam się za czymś malutkim.Sytuacja wymusiła na mnie poruszanie się wielkim (jak dla mnie) kombi zaraz po odebraniu prawa jazdy.I co? I przychylam się do wielu opinii,że duży samochód do naprawdę znacznie lepszy komfort jazdy.

Powodzenia!
annam
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Bez kichania, kaszlu i łzawienia oczu w samochodzie
    Przez kilka chłodniejszych miesięcy w przewodach i zakamarkach układu klimatyzacji zdążyły zebrać się szkodliwe dla naszego organizmu zanieczyszczenia, grzyby i pleśnie. U wielu ludzi wywołują one takie nieprzyjemne reakcje ...