mspider86 napisał(a):Ja tez nie zamierzam sie klocic nie znam sie na tym wiec prosze o pomoc a nie chcialbym zeby tydzien po zakupie musial z nim jezdzic do warsztatu bo okaze sie ze auto z takim przebiegiem i takim rocznikiem zacznie sie rozsypywac.
Ponieważ również jestem na etapie szukania samochodu,podzielę się "poradami",które sama otrzymałam.Nie oczekuj,że ponad 10 letnie auto nie będzie wymagało wizyt w warsztacie.Myślę,że zawsze znajdzie się coś co należy naprawić,poprawić.Od Ciebie zależy w jaki stanie auto kupisz,ale pamiętaj,żeby nie oczekiwać cudów.Wielu sprzedających by uatrakcyjnić towar nie informuje o wszystkim.
I mimo ogłoszeń,że auto gotowe do jazdy,zawsze trzeba sobie przygotować trochę zaskórniaków,bo po pierwszej wizycie okaże się,że i tak trzeba coś zrobić przy nim.
Jeśli chodzi o wielkość.Przyznam,że początkowo rozglądałam się za czymś malutkim.Sytuacja wymusiła na mnie poruszanie się wielkim (jak dla mnie) kombi zaraz po odebraniu prawa jazdy.I co? I przychylam się do wielu opinii,że duży samochód do naprawdę znacznie lepszy komfort jazdy.
Powodzenia!