Wybór auta do 50 tys

09 Sty 2009, 17:44

Wtam.
Zastanawiam sie nad kupnem uzywanego autka 2-3 letniego(ewentualnie moze byc 4 letnie ale to juz jakas "dobra" marka). Jak juz napisałem w poście mam do wydania ok 50 tys oczywiscie polskich złotych;p. Rodzi sie pytanie jaki silnik? jednak zdecydowałem sie na diesla( tylko zeby przbieg miał względnie mały). ma byc to po części autko rodzinne.
Jak narazie zastanawiam sie nad konkretnymi modelami:
Audi A4 B7 avant, Toyota Avensis combi, Opel Vectra combi.

Co myslicie o tych autach?? Jeśli znacie jakies inne autka spełniajace moje kryteria to prosze o podawanie. chętnie rozważa inne opcje.

Pozdrawiam
belineek
Nowicjusz

09 Sty 2009, 18:05

Wybór auta do 50 tys

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Może z nawet z tego utargował byś coś.. Ale dobrze szukając (nawet za granicą) spokojnie znajdziesz 159 do 50k zł.

Nie kupuj A4, wyróżnij się trochę na ulicy.. :twisted:
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

09 Sty 2009, 19:06

hehe akurat trafiłeś na człowieka który ma obecnie alfe i jest w niej zadowolony. Zdecydowałem jednak ze coś zmienić. Jakie inne propozycje??
belineek
Nowicjusz

09 Sty 2009, 19:30

No to rzadko kiedy trafiam na takiego człowieka :) Jaką Alfę masz??

Co do innego auta to drugi mój "pakiet" samochodów jakie znam i polecam to Volvo.

Dla Ciebie V50:

Wybór auta do 50 tys

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (przykładowy link)
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

09 Sty 2009, 20:18

Trochę starsza ale zawsze Alfa. AR 146 Junior.

Szczerze mówiąc to przyglądałem się już temu samochodowi i nawet mi się podoba. Martwi mnie tylko jedna rzecz. Volvo zaczęło współpracować z Fordem w ostatnich latach. ta współpraca wpłynęła negatywnie na markę Volvo. Rodzą się moje wątpliwości co do trwałości V50.
Nie ukrywam że po części zależy mi trwałości auta i jego bezawaryjności.
belineek
Nowicjusz

09 Sty 2009, 20:28

No tak ale tym to nie ma się co sugerować, każda firma współpracuje z inną w tych czasach..

V50 jeździłem i mam spory "wgląd" w to auto, użytkuje je mój kolega już koło roku, wszystko jest ok :). Na prawdę idealnie. Ale to też zależy od egzemplarza..
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

09 Sty 2009, 21:23

Myślę, że dobrym wyborem byłaby octavia. Za 50 tysięcy znajdziesz już full wypas, poduszki, elektryka itd.
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

09 Sty 2009, 21:57

Kwestia gustu ale Skoda i bezpieczeństwo... lipa.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

09 Sty 2009, 22:10

Octavia lub Superb.
Superb to full wypas samochód.

A czemu to taka nienawiść do forda ?
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

10 Sty 2009, 13:18

Z fordem mam niemiłe wspomnienia. Dodatkowo czytałem ostanio ze silnik diesla produkowane przez forda pozostawiaja wiele do zyczenia i ich trwałość jest nienaijlepsza.
Nad Octavia się krótko zastanawiałem. Można powiedziec ze jest to "passat" w dorszym wykonaniu. Jednakże jej cena rynkowa oraz wzrastający prestiż karze zastanowić sie nad tym autem
belineek
Nowicjusz