REKLAMA
A co to jest instrukcja??
Ja kiedyś pół dnia z domykaniem szyb z pilota walczyłem a wystarczyło sięgnąć do schowka, wyjąć knigę i wszystko cacy opisane
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
ale jak masz komórkę lub piwnicę to lepiej sobie samemu je przechować. Ludzie na parkingach podziemnych przechowują opony na swoim miejscu parkingowym. Po co ponosić dodatkowe koszty. poza tym na półkach w przechowalni nikt ci ich nie przekręci ani razu w czasie tego leżakowania, a powinno to się robić do jakiś miesiącankaa111 napisał(a):koła leżakują jak nie masz miejsca w garażu
Są takie środki którymi przecierasz szyby od wewnętrznej strony i zmniejszają trochę parowanie ale nie usuwają go całkowicie. Jazda na włączonej klimie też pomaga w usunięciu zaparowanych szyb.maverick34 napisał(a):A macie jakieś auto na nie parowanie szyb w aucie zimą?
Czyli tu masz ok to podstawa.maverick34 napisał(a):U mnie wymienione wszystkie filtry, nabita i ozonowana klima.
Prawdopodobnie wilgoć z dywaników musisz dokładnie sprawdzić które są wilgotne. Po około 20-30 min. tak jak piszesz wnętrze nagrzewa się do temperatury około 18-20 stopni w zależności jak masz ustawiony nawiew lub klimatronic i wtedy zaczyna się większe parowanie. Dopóki nie znajdziesz wilgoci która to powoduje takiej pary z szyb nie pozbędziesz się.maverick34 napisał(a):Na początku odpalam na wewnętrznym obiegu, z nawiewem na szybę, a potem wyłącza się na zewnętrzny 20-30 min jest ok. a potem wszystko paruje. Co to może być?