Pierwszy, tani i w miarę bezawaryjny samochód. Do 2 tys

07 Kwi 2008, 18:40

no tak...przebieg duży...ale jak na pierwszy samochód...szczególnie w tej cenie ;) ..myślę że możesz się pokusić o kupno tego autka
Samochód jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą a tuning podstawą ;-)
conest997
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Olsztyn
Auto: BMW E36 coupe 2.0 170 km

07 Kwi 2008, 19:38

Czy ja wiem? A kasę odłożoną na części masz? :lol:
Jak to Clio odjedzie z miejsca i da rade przejechać 100 km, to możesz ryzykować 8)
... na 102 km odmówi Ci posłuszeństwa :lol: :lol:
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

07 Kwi 2008, 20:44

Chyba jednak odpuszczę sobie to Clio, koledzy, a powiedzcie lepiej kupić z małym silnikiem 1.0 czy 1.1 na benzynie czy może trochę większy z gazem ? Bo wiadomo stary samochód to pewnie Gaz mu już tylko szkodzi :) chociaż może się mylę.
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

07 Kwi 2008, 20:51

to już zależy od twoich upodobań... ja za gazem raczej nie przepadam bo zmniejsza żywotność silników...proponuje silniczek 1.1 ....silnik jest nie duży więc też pali kropelkę ;)
Samochód jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą a tuning podstawą ;-)
conest997
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Olsztyn
Auto: BMW E36 coupe 2.0 170 km

07 Kwi 2008, 21:21

Mimo wszystko chyba wolałbym z gazem, zawsze to trochę taniej :) czy taka cytryna sie nadaje ?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Za 2 tys. pewnie do kupienia. Sam nie wiem co wybrać, bo wiadomo niemieckie są niby lepsze ale po prostu wyglądają jak małe szafy na kółkach, znowu francuzy gorsze wykonanie ale wyglądają o 10 lat młodziej od swoich braci z Niemiec :wink:
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

07 Kwi 2008, 22:11

Jeżeli chodzi o dobre, mało awaryjne i tanie auta to mogę polecić golfa. Tak się akurat złożyło że znajomy ma do sprzedania ładnego. Pozwolę sobie podać link do ogłoszenia. Stan bardzo dobry, nic mu nie dolega. Szczerze polecam.

http://www.parkmaszyn.pl/szukanie.php?l ... le=osobowe
RadmaX
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Toruń

07 Kwi 2008, 23:09

Golf fajny, silnik 1.3 dobry, tylko cena jak dla kolegi trochę za wysoka. Sebastianos, daruj sobie chyba tego ZX - nie wygląda to dobrze na zdjęciu. Może to głupie, ale ja wychodzę z założenia, że jeżeli komuś nie chciało się d**y ruszyć i posprzątać chlewu w samochodzie do zdjęcia na aukcję to prawdopodobnie na codzień o samochód wogóle nie dba i dopóki jeździ to nawet nie zajrzy :evil: . A Citroen w takim stanie może być skarbonką. No już nie wiem co proponować, może Skoda Favorit :wink: ? Szukaj polówki chłopie...
Lancia, lancia i jeszcze raz... saab :)
fennec
Początkujący

08 Kwi 2008, 15:52

Takie POLO będzie dobre ?

Ma niezłe wyposażenie no i niezłą cenę, ale daleko :( z Warszawy to chyba nie opłaca sie jechać :p tak myślę, że przejadę sie w weekend na Giełdę Samochodową :)
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

08 Kwi 2008, 16:11

za 2 tysie to sobie kup lepiej ubrania i dobre perfumy bedziesz mial wieksze wziecie jak na te auto:))
szymek997
Nowicjusz

08 Kwi 2008, 17:13

szymek997 napisał(a):za 2 tysie to sobie kup lepiej ubrania i dobre perfumy bedziesz mial wieksze wziecie jak na te auto:))

:shock: to ma być jakaś błyskotliwa uwaga dająca odpowiedź na pytanie zawarte w temacie ? Człowieku jak chcesz takie głupoty pisać to zapraszam na inne forum :twisted:
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

08 Kwi 2008, 17:44

za 2 tysie to sobie kup lepiej ubrania i dobre perfumy bedziesz mial wieksze wziecie jak na te auto:))

Kolega ma racje. Ale nie musiał tego pisać w tak chamski sposób.
Maki
Początkujący

Miejscowość: z daleka

09 Kwi 2008, 08:58

Już nie mam serca odradzać Ci kolejnego samochodu, ale w tym polo po zrobieniu wszystkiego co trzeba (przeguby i pewnie jeszcze parę rzeczy wyjdzie, w końcu to stary samochód) zamkniesz się może w 3 tys. A to już przekracza budżet. Jak już chcesz wydać ciut więcej (naprawdę radzę Ci wystarać się jeszcze o tałzena więcej, bo to już daje większe pole do popisu), to możesz sprawdzić coś takiego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - Warszawa więc blisko
Trochę dalej i inny samochód, ale Pony też polecam i moooże nawet dostaniesz do 2 tysięcy nadający się do jazdy. One się nie psuły za często.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Lancia, lancia i jeszcze raz... saab :)
fennec
Początkujący

09 Kwi 2008, 20:21

Może taka vectra? Komfortowo pojezdzisz

Wbrew pozorom, do 2 tyś jest dość duży wybór. I proponuje nie patrzeć na przebieg (aż tak bardzo) tylko skupić się na stanie faktycznym auta.

Poszukaj jeszcze Golfów 2, albo Kadecików. Fiesta też będzie dobrym wyborem :)

I PS:

1. Pamiętaj, że jak kupisz auto to z miejsca musisz dać około 300zł na mechanika (wymiana płynów, olejów, kontrola zawieszenia itp)
Jeśli nie wiesz czy poprzedni właściciel zmieniał pasek rozrządu, bądź nie wiesz w ogóle kiedy był wymieniany to musisz to zrobić zaraz po zakupie auta (koszt od 200 zł w przypadku opli i VW wzwyż)

To podstawowe zabiegi jeśli chcesz bezawaryjnie jeździć autem.

2. Pamiętaj, że kupując auto za 2 tyś wpakujesz w nie od razu więcej, każdy kolejny miesiąc użytkowania kosztuje, każdy kilometr kosztuje, kase wpakujesz w auto, której pozniej przy odsprzedaży nikt nie zwróci.
Jeśli nie zarabiasz to przemyśl zakup auta... Nawet najtańsze auto kosztuje..

3. Jeśli już kupisz (czego Ci życze) pamietaj by umowe zawrzeć razem z jakimś współwłaścicielem (z tatą?) w przeciwnym razie za OC zapłacisz kosmiczną sumę. Jeździłem kadetem, na umowie byłem tylko ja... Kadet, silnik 1.4, rok '91... za OC płacę na rok 1000zł, rata ponad 500zł. Masakra

Jeśli ojciec ma takie zniżki bierz go jako współwłaściciela, wtedy koszty Ubezpieczenia beda duzo tańsze. No i nie zakładaj, ze od razu bedziesz miał stłuczke :)
janek51
Nowicjusz

09 Kwi 2008, 20:55

Do 2 k to najlepiej autko klasy Clio czy Corsy ale uda się znaleść za troszke wiekszą kaskę passata albo Golfa

Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

09 Kwi 2008, 21:31

Ja też będę sobie musial niedługo coś kupić... mam jakieś 3k.... więc też za dużego wyboru nie mam :/ Chyba jednak golf II
worldwar
Początkujący

Miejscowość: Leszno/Wro