Auto do 12tyś. Pomocy

15 Kwi 2008, 13:21

Witam serdecznie wszystkich. Mam wielki klopot. Szukania samochodu mam już po dziurki w nosie. Chodzi mi o samochód do 12tyś diesel i kombi. Na samym początku zastanawiałem się nad audi 80. Później przyszla pora na opla omegę 2,5, kolejny to volvo v40 i na końcu hond civic. Wiem, że niektóre kosztują troszkę wiecej niż napisałem. Podałem taką kwotę bo wróciłem do audi. Kumpel jednak doradza mi vektre. Samo juz nie wiem. Samochód ma być jak najniej awaryjny. Pracuje w norwegii a tu aprawy są bardzo kosztowne. Licze na pomoc. Pozdrawiam
rs1981
Nowicjusz

15 Kwi 2008, 14:32

moj tata ma forda mondeo kombiaka i jest bardzo fajny fajnie sie zbiera i nie psuje sie tylko ma 1 minus ... pali ok 11 litrow / 100 km
karola
Nowicjusz

15 Kwi 2008, 16:20

Po kolei. Omega jest bardzo dużym autem, niestety silnik nie należy do wybitnie udanych (jak to diesle Opla), poza tym lubi go rdza... Volvo ciekawe auto, lecz ja bym się bał je brać ze względu na holenderskie korzenie a jak coś w Volvo padnie to nie będą to małe wydatki. Jak Civic to tylko benzyna (diesel produkcji Rovera... mniej trwała konstrukcja). Vectra to znowu Opel, który prócz silnika 2.2 DTI nie miała dobrych diesli (w tamtych latach). Audi 80 1.9 TDI. Auto godne polecenia. Miałem okazję takim jeździć i byłem bardzo miło zaskoczony, ponieważ jak na 14sto letnie auto w środku wyglądało bardzo świeżo i ponadczasowo tak samo jak na zewnątrz. Prowadzi się dobrze, wygodne fotele. Silnik TDI to już legenda, jedyny minus to pow 2500 obr/min czuć bardzo wyraźnie turbodziurę. Poza tym śilniczek pali bardzo mało paliwa i jest bardzo żwawy. Polecam.
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

16 Kwi 2008, 10:26

Audi 80 1.9 TDI. Auto godne polecenia.Prowadzi się dobrze, wygodne fotele. Silnik TDI to już legenda, jedyny minus to pow 2500 obr/min czuć bardzo wyraźnie turbodziurę. Poza tym śilniczek pali bardzo mało paliwa i jest bardzo żwawy. Polecam.

Nic dodać, nic ująć. Również polecam Audi.
RadmaX
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Toruń
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...