W tej kasie 1.8t 150 KM spokojnie znajdziesz i nie patrz na rocznik tylko na przebieg i ceny części.
![Wink ;)]()
Przy 12 000 spokojnie znajdziesz nawet A3.
Jakbyś chciał coś nowszego, to np Grande Punto albo Renault Megan np takie (przykład, nie bierz tego jako sugestię co do konkretnego auta):
[link do oferty na Allegro wygasł]Ogólnie jednak Twoje wymagania są jak dla mnie sprzeczne. Oba auta A3 i Civic VI miałem (Civa mam do dzisiaj) i mogę Ci powiedzieć, że w pewnym wieku, auta już nie są bezobsługowe i jeżeli sam nie potrafisz nic zrobić, to raczej mniejszy przebieg, nowsze auto i tanie w naprawie. Co prawda Hondy rzadko się psują, a do A3 są tanie części, ale i tak będą to koszty. Civa kupisz znacznie taniej, ale z Twoim budżecie pomyślałbym już np o Jazz. Świetne auto i jak nie chcesz inwestować w LPG, to oszczędniejszego w tej klasie, z tymi osiągami i przy tym budżecie, nie znam. Jest też pojemne, bo kwadratowe. Jak Cię najdzie ochota aby auto zagazować, to też bez problemu to zrobisz. Osobiście, w A3 pchałbym się, jakbym miał w okolicach 16k na auto, a Civ VI już stary jest.
Będąc na Twoim miejscu i mając świadomość, jak szybko znika paliwo, kupiłbym auto za 10, 9k PLN i założył dobrą instalację. Jeździł będziesz za połowę ceny i częściej do szkoły, a zbliża się zima.
![Wink ;)]()
Np Hondę HRV, która mi się osobiście bardzo podoba, ma dobry silnik, prostą konstrukcję i może być użyteczna, jakbyś chciał np w niej spać na jakimś wyjeździe, czy pociągnąć przyczepę.
![Wink ;)]()
Jak chcesz, żeby Ci coś więcej powiedzieć to przede wszystkim określ na czym Ci zależy w przypadku auta, bo oprócz VAG istnieją też inne auta. Ojciec Ci dobrze radzi, żeby nie silić się na szpan, w stylu stare auto ale "wypaśne" tylko kupić bardziej przemyślane i nowsze, nawet jak segment niżej. Też jestem z Warszawy, jeżeli się nie znasz i jesteś zainteresowany, to hobbystycznie doradzam w zakupach auta. Do VAG-a mam pełne wyposażenie, łącznie ze złączem diagnostycznym bardzo dobrej jakości, które sczyta wszystko, również cofnięcie przebiegu, jeżeli było zrobione po łebkach i książkę sam naprawiam A3, którą mogę sprzedać. Odezwij się na priv jak coś.
![Wink ;)]()