REKLAMA
Witam wszystkich, nazywam się Marcin i w końcu nadszedł ten moment, że zamierzam kupić swoje pierwsze auto.
Do tej pory jeździłem Nissanem Almera Taty, 1.5 16V bodajże ale nie jestem pewien.
Do wydania mam około 12 tysięcy w czym chciałbym zawrzeć już koszty urzędowe itp.
Przeglądałem już dużo różnych zestawień, tematów i generalnie wertowałem pół internetu ale nigdzie nie znalazłem satysfakcjonującej mnie rady.
Moimi typami są jak na razie Honda Civic V/VI lub Audi A3, jeżeli chodzi o nadwozie to podoba mi się hatchback.
Jeżeli chodzi o wykorzystanie to głównie weekendowo tak na przejażdżkę po mieście czy jakieś zakupy, chyba, że podzieliłbym się kosztami benzyny z kolegami to może i bym do szkoły dojeżdżał w tygodniu. Auto fajnie jakby było w miarę dynamiczne.
Co do mnie i mojej jazdy, nie jestem jakimś szaleńcem i nie śmigam >100 po mieście, owszem lubię sobie czasem szybko ruszyć spod świateł ale tak to generalnie jeżdżę w miarę spokojnie.
Nie znam się specjalnie na samochodach, więc raczej naprawy w garażu nie wchodzą w grę, toteż chciałbym, by samochód był możliwie najmniej awaryjny a i żeby też części nie zrujnowały mojego portfela .
Preferuję raczej benzynę chociaż deasla też mógłbym wziąć pod uwagę ale za to o lpg naczytałem się, że nie wszystkie silniki dobrze to znoszą.
Oszczędne spalanie też byłoby fajne
Wyposażenie to obowiązkowo klima, radio, poduszki jakieś abs'y i inne takie "bezpieczne dodatki", elektryczne szyby byłyby też fajne, generalnie jeśli się da to im więcej tym lepiej
Kolor to raczej ciemny, chociaż to nie aż tak wielki kłopot bo mam znajomego lakiernika
Moja lokalizacja to Warszawa.
Jeszcze takie pytanie poza konkursem. Czy jeśli samochód, który pojadę oglądać zabiorę do jakiejś stacji kontroli czy komisu - cokolwiek to czy oni są w stanie sprawdzić na 100%, że np. nie było walone, spawane itp ?
Pozdrawiam