Pierwszy własny samochód

24 Mar 2015, 20:47

Troche poobijana ta Corolla fakt ale z jednej strony to dobrze bo przynajmniej nie będzie szkoda w razie kolejnej rysy czy wgniecenia :naughty:
Civic wygląda ok ale troche niska cena.
Drugi Civic miał coś z przodem i widać że po młodym gniewnym.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Mar 2015, 21:02

Ogólnie marka suzuki mi nie pasi, subaru znów fajne ale te droższe.

Pytałem jak się miewa gaz w Toykach oraz Hondach może ktoś się orientuje czy to w ogóle ma sens, a jeśli ma to czemu się mówi że nie lubią gazu?

Modele które podałem sa w odległości do której mogę swobodnie podjechac (dobry dojazd nawet jeśli dalej) dlatego chciałbym jakąś opinie :) Ta Corolla za 4500 mi się podoba najbardziej raz Civic z Biedronką w tle.

----
Ta "tojota" co podaleś jest z Lublina, a ja z Warszawy, czerwona Honda jest dziurawa więc z góry odpada, w naprawy też się bawił nie będę tak poważne nawet jeśli by mi się to opłaciło

Co z gazem w japońcach? Interesuje mnie tylko Honda i Toyota, ewentualnie Nissan z tego kraju. Jak ma się sprawa z Renault?
grabi75
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 08 2011
Auto: NIE MAM

24 Mar 2015, 21:15

Subaru Justy to "brat" Swifta.
Subaru fajne bo masz napęd 4x4 więc zimą pojawia się banan na twarzy hehe (pewnie ,że bez porównania z Imprezami np) ale dobre i takie początki, zakładasz LPG i jeździsz za "grosze".

A co do LPG w Japońcach to wystarczy dobrze dobrana instalka i nic się nie będzie działo.
Na allegro zdarzają się sztuki w którym przebiegi zbliżają się nawet i do 300+ na LPG :ok:
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

25 Mar 2015, 16:09

Rzecz w tym, że nie zamierzam zakładać gazu do samochodu wartego 5000tysięcy bo po prostu sie nie opłaci, gdyz się nie nie zwróci. Chcę już z gazem. Jak mi sie uda to jutro zobaczę niebieską corolle.
grabi75
Nowicjusz

25 Mar 2015, 19:35

Chodzi o to żeby znaleźć z LPG a nie samemu zakładać.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

25 Mar 2015, 19:44

Tak może jeszcze zapytam:) [link do oferty na Olx wygasł] co o tym sądzicie?? Mam trochę głupio z robotą bo nie wiem o której skończę, więc na weekend najwygodniej mi się umówić i jutro będę próbował, może się wyrobie i podjadę.
grabi75
Nowicjusz

26 Mar 2015, 07:32

Moim zdaniem wygląda ciekawie,można podjechać i obejrzeć jak kwestia stanu technicznego oraz jak stary jest w niej gaz.
MotoAutko
Początkujący

Prawo jazdy: 14 03 2002
Auto: Seat Leon 1.6
Skrzynia biegów: Manualna

26 Mar 2015, 10:26

Gaz jest z 2011roku więc jeszcze wmiare świeży. Ogólnie wygląda ok,przebieg może być autentyczny no i na plus naprawy jeśli są udokumentowane.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

26 Mar 2015, 11:17

proponuje saxo 1.5d, nie gnije, silnik prosty jak budowa cepa, pali jak zapalniczka, zwróć jedynie uwage na tylna belke, co by nie byla wytarmoszona i trzaskaj km
tixop
Nowicjusz

Auto: BMW E46 / Pug 206
Silnik: 2.8

27 Mar 2015, 20:14

Okazało się że Corolla ma wyciek oleju wiec odpada, [link do oferty na Olx wygasł] - opis ładny, ale z przodu nie ma znaczka Toyki więc coś chyba bylo robione. Macie jakies pomysły? chciałbym jutro coś ogarnąć mam serwis w warszawie który za darmo mi sprawdzi samochód, ale tylko jutro do 15 więc myśle że ok 20-25km od Warszawy i to bardziej w stronę Ursus, Włochy, Wola.
grabi75
Nowicjusz

28 Mar 2015, 10:04

No i co że ma wyciek oleju? Zapewne do wymiany kwalifikuje się uszczelniacz wału.
Ta srebrna całkiem ładna :ok:
Barol
Awatar użytkownika

28 Mar 2015, 10:52

Umówiłem się z właścicielem na dziś, ale oddzwonił ok godziny później, że ktoś był i stwierdzono wyciek oleju. Powiedział że naprawi i dopiero będzie chciał sprzedać. Nie wiem czy naprawdę taki uczciwy, czy wystraszył się kontroli pojazdu w warsztacie, ale przynajmniej zaoszczędziłem czas.

W tej srebrnej nie pasuje mi ilość zdjęć na allegro (tyle dają handlarze, a i aukcja wygląda profesjonalnie), brak znaczka, ale się zobaczy może.
Jadę dziś oglądać Corollę taką jak tamta od oleju, tylko w benzynie, ale mniejszy przebieg i nowszy rocznik.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - martwi mnie trochę siedzenie wygląda na trochę styrane:)
grabi75
Nowicjusz

28 Mar 2015, 10:55

Faktycznie auto od handlarza,wpisałem jego nr w google.
Barol
Awatar użytkownika

28 Mar 2015, 10:57

Szkoda kasy. Poobijana, bez wyposażenia.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

28 Mar 2015, 11:02

Troche zaniedbana ta niebieska..
Barol
Awatar użytkownika