Pierwszy własny samochód

28 Mar 2015, 11:06

W tym wieku ciężko znaleźć samochód i dobry i tani. Dlatego jakieś tam otarcia, nie przekreślają samochodu, a wyposażenie też kosztuje, ogólnie liczę że uda się zejść z ceny. Zobaczymy się się nie wycofa jak dwóch poprzednich (jeden od oleju, inny gdy powiedziałem że chce sprawdzić samochód na stacji diagnostycznej). Ciekawe co powiedzą w serwisie
grabi75
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 08 2011
Auto: NIE MAM

28 Mar 2015, 11:23

Otarcia otarciami ale nie widzisz tego chlewu w środku? Fotel kierowcy wypierdziany,dywaniki z podłogą brudne że aż miło..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Mar 2015, 11:35

Zobacz na tą
[link do Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

28 Mar 2015, 12:03

Czerwona Corolla nieaktualna
grabi75
Nowicjusz

28 Mar 2015, 12:10

A te??
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (pokazał stan nadkoli)
Koniu
Forumowicz VIP

28 Mar 2015, 14:54

Ta pierwsza bardzo ładna :ok:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Światowy Zlot Citroenów 2CV
    Światowy Zlot fanów modelu Citroena 2CV zgromadził miłośników już po raz dwudziesty drugi. Odbył się on pod koniec lipca od 26 do 30 w portugalskim kurorcie Ericeira nad Oceanem Atlantyckim. Światowy Zlot 2CV ...

29 Mar 2015, 13:02

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Ten kupiłem. Sprawdziłem w serwisie Toyoty. Ogólnie bardzo fajna, tylko trochę goła:)
grabi75
Nowicjusz

29 Mar 2015, 13:33

Wygląda ok,wrzuć jakieś zdjęcia no i szerokości :ok:
Barol
Awatar użytkownika

29 Mar 2015, 14:47

Przepłaciłeś nie ma co się oszukiwać.. no ale pewnie odwdzięczy się bezawaryjnością :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

29 Mar 2015, 20:58

Może i przepłaciłem, ale w naprawdę fajnym stanie. Wynegocjowałem 400zł mniej i wydaje mi się że wart swojej ceny, ba wiele innych po usłyszeniu SKP nagle paraliż i samochód jest w innym mieście aktualnie, olej się wylewa, przypomniałem sobie że wyjeżdżam z miasta (mimo że 2 minuty temu miałem cały wolny dzień), SKP mam 2 podwórka dalej i nie jadę dalej 2km na wybraną przez pana bo nie mam czasu:D

Pierwszy raz kupowałem samochód, i zawsze myślałem, że to gadanie o handlarzach przesadzone, ale się myliłem :D

Fotek nie mam, ale i nie bardzo jest co wrzucać, bo fotki z linku w pełni oddają urodę samochodu, a i wad za bardzo nie ma tylko kilka oznak początków korozji które w domu można bez problemu zabezpieczyć.

Do samochodu dorzucone zostały roczne letnie opony kleber (nie wiem czy dobra firma) i 2letnie naprawdę w dobrym stanie zimowe na których właśnie jest.

Dzięki wszystkim za pomoc, bo to dzięki Wam zdecydowałem się na Corollę i naprawdę świetnie się prowadzi oby jak najdłużej mnie woziła bezproblemowo :)
grabi75
Nowicjusz

29 Mar 2015, 21:27

Klebery są okej, ale czasem mają przypadłość szumienia.
Koniu
Forumowicz VIP