REKLAMA
Witam
Mam na imię Szymon, jestem z Podhala i chcę kupić sobie pierwszy samochód środki jakie udało mi się zebrać na pierwsze cztery kółka to 10000zł + 3000zł na ew opłaty i naprawy bo nie oszukujmy się nic w stanie idealnym na pewno nie dostanę
Zależy mi żeby samochód był w miarę duży, długi. Dlatego nie rozglądam się np. za Golf IV bądź też Audi a3 itp. Zainteresowały mnie takie modele jak VW Passat b5 i BMW e46 oczywiście możecie podawać mi swoje propozycje i chętnie je rozważę.
Samochód użytkował będę głównie do Dojazdu do pracy (7km), do Dziewczyny (20km) i raz na czas wypad w jakiś trip z 3-4 znajomymi tak po prostu pozwiedzać np. Słowację ( Powiedzmy 150-200km). Zależy mi na w miarę możliwości ekonomicznym silniku, oczywiście to nie musi być 5/100 ale żeby 10/100 też nie zjadło, dlatego kierował bym się w stronę Diesla.
Ważne żeby samochód miał 5 drzwi i klimatyzację. Reszta zbędna
Dodam, ze na co dzień jeżdżę Oplem Zafirą A z racji tego, że tata pracuje za granicą to mam do niego dostęp a samochód nie służy mi głównie wtedy kiedy on zjeżdża z pracy na miesiac- dwa ale wtedy dojazdy do pracy czy też do mojej kobiety do której mam 20km to udręka i to skłania mnie w kierunku kupna nowego wozu. Samochód nie musi być demonem prędkości i mocy bo to mi nie potrzebne, wystarczy, że będzie mi się podobał i w miarę mało spalał
Poza wspomnianym opelkiem jeździłem też Fiatem Cinquecento, Golfem IV, Astrą II.
No i to by było chyba na tyle, liczę na sensowne, mądre odpowiedzi.
Z góry dziękuję