Pilna prośba o pomoc w tłumaczeniu z j. holenderskiego

06 Mar 2014, 20:33

Witam,
kupiłem ostatnio Lagune w Belgii oglądałem ją i nie wzbudziła moich większych zastrzeżeń jeśli chodzi o "wypadkowość" miała nawet drobne odpryski od kamyków więc zdawało mi się, że blacharka nie była robiona. Sprzedawca także potwierdzał bez wypadkowość kilkukrotnie słownie jak i mailowo. Więc podpisałem umowę wstępną gdyż w Belgi trzeba czekać 2 dni na blachy i trzeba zapłacić przelewem tylko 10% w gotówce. Więc podpisałem umowę niestety była po holendersku, przyjechałem do domu ( mieszkam tymczasowo w Holandii ) i wrzuciłem tą umowę w translator i to co zobaczyłem przeraziło mnie. Wiadomo translator jak to translator ale zaczął tłumaczyć iż samochód jest powypadkowy lub po kradzieżowy i zrzekam się z roszczeń jeśli wynikną wady ukryte itp. No i teraz moja prośba może ktoś kto zna ten język przetłumaczyć to mi albo przynajmniej powiedzieć czy to naprawdę chodzi o to, że samochód jest powypadkowy czy to tylko taka umowa jak w Polskich komisach że kupujący zna stan faktyczny pojazdu itp itd. Dodam, że samochód jest naprawdę zadbany środek czysty ( ale nie przesadnie, przednie siedzenia z tyłu lekko okopane tak jakby dziecko nogami okopało ) silnik nie był myty nie widziałem żadnych wycieków, odpalił za pierwszym razem, a nie było za ciepło ( diesel ). A o to tekst umowy.
Voor de verkoop van een beschadigd voertuig verkregen na ongeval of diefstal, dus met legio gebreken aan overeenkomst met het origineel, en waarvan de koper zich bewust is dat de actuele schadetoestand verborgen gebreken kan verbergen die door de impact van het ongeval werden veroorzaakt of die reeds bestonden voor het ongeval. Daarom ziet de koper expliciet af van elk verhaal jegens de verkoper om deze verborgen gebreken te laten herstellen, vervangen of compenseren. Indien de koper een consument is aanvaardt hij dat de garantiewet dd. 1/9/2004 (BS 21/9/2004 ) niet kan worden ingeroepen gelet op de beschadigde toestand van de goederen en de verkregen handelaarprijs waarin het risico op verborgen gebreken reeds is ingecalculeerd. Tenzij anders heel uitdrukkelijk vermeld op deze overeenkomst
antraxcdt
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 05 1987
Auto: Renault Twingo

06 Mar 2014, 21:02

Na powyższy temat nie ten dział kolego.

Do przeniesienia. :idea:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

06 Mar 2014, 21:48

a jaki dział kolego bo próbowałem znaleźć inny odpowiedni ale jakoś mi, żaden bardziej nie pasował.
antraxcdt
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 05 1987
Auto: Renault Twingo

06 Mar 2014, 22:49

Cześć,
da się załatwić, mam koleżankę.
Podaj maila do siebie w sprawie tych tłumaczeń.
Roverman
Obserwowany

Auto: Rover Vitesse
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gruntownie zmodernizowana Skoda Octavia
    Udoskonalona Škoda Octavia opuszcza już centralne zakłady marki w Mlada Boleslav. Dzięki przeprojektowanej przedniej i tylnej części nadwozia oraz najnowocześniejszym rozwiązaniom z zakresu asystentów prowadzenia, ...