Pilnie potrzebna opinia o fiacie brava i bravo

18 Paź 2010, 21:28

Witam zamierzam kupic samochod myslalem nad fiatem brava albo bravo. Ktory wybrac? Silnik do tych aut to 1,9jtd. Ktore jest bardziej awaryjne i na co zwrocic uwage przy kupnie. Ktore wedlug was bd lepiej sluzyc i jest lepiej wykonane. Auto bd mi sluzyc w dojazdy w gory zima na narty:) i do jazdy po miescie tez oczywiscie. Ktore wybrac lepiej?? Piszcie pzdr
cube218
Nowicjusz

Miejscowość: Strzelce Opolskie

18 Paź 2010, 22:21

Ja bym wybrał Brava,z jednego prostego względu,ma 5drzwi :grin: co do awaryjności to obydwa nie sprawiają większych problemów oczywiście o ile sie dba o nie a silniki JTD to bardzo udana konstrukcja.Osobiście polecam.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Paź 2010, 10:20

Te samochody to praktycznie ta sama konstrukcja, różniąca się tylko karoserią ;) Także awaryjność będzie na takim samym poziomie. Do plusów Fiata Brava dodałbym większy bagażnik i mniejszą popularność wśród "młodych gniewnych", więc może łatwiej będzie znaleźć zadbany egzemplarz.
siebek25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kielce

19 Paź 2010, 10:35

Ja bym wybrał Bravo, wygląda dużo korzystniej, oba podobnie awaryjne, bo to praktycznie to samo, pewnie też Bravo jest równie tandetne jak Brava. :wink:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW