Pioneer 5000UB dziwny problem

29 Gru 2012, 15:55

Witam zamontowałem do swojego samochodu Pioneera 5000ub (uzywane) i mam nastepujacy problem...zaczne od tego jak wyglada moja instalacja CA: Radio Pionner z niego idzie sygnal przez wyjscie RCA do orginalnego radia Bose, poprzez mini jacka i kasete adapter, dzwiek na glosniki idzie przez radio Bose i caly system, do pionieera glosniki bezposrednio nie sa podlaczone poniewaz inaczej by mi nie gral subwoofer(tak w Accordach z Bose juz jest ze trzeba kombinowac zeby wszystko zagralo z innego radia:))a problem jest taki: gdy włącze tuner wtedy działaja mi tylko glosniki po lewej stronie (balance/fade ustawione na 0) natomiast jak przełącze na USB lub CD działaja wszystkie glośniki. Próbowałem troche w ustawieniach ale nic nie znalazłem, jeżeli podłacze radio bezposrednio pomijajac całkowicie system Bose wówczas gra tylko prawa strona i to wszystko sie dzieje tylko na tunerze wlaczajac CD lub USB juz jest ok PROSZE o pomoc.
majki19
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 03 2004
Przebieg/rok: 17tys. km
Auto: Honda Accord CG9
Silnik: 2,0 V-tec

30 Gru 2012, 20:56

Twój post jest nieczytelny. Piszesz nazwy, modele a nie to, co to w ogóle jest. Pioneer 5000ub rozumiem, że to radio. Piszesz też o radiu BOSE. Masz 2 radia podłączone w samochodzie?
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

30 Gru 2012, 21:44

Tak mam podłaczone dwa radia Pioneer oraz orginalne Radio Bose przez które musi byc puszczony dżwięk aby ten system działał poprawnie. Podpinając samego Pionnera problem dalej występpuje mianowicie sluchajac radia działaja głośniki po jednej stronie natomiast jak włącze USB bądż CD działa wszystko. Wyjaśniając jak działaja radia wygląda to tak: Pionner daje dżwięk do radia Bose poprzez wyjscie RCA redukcja na chinch i pozniej kaseta adapter a nastepnie z radia Bose juz wychodzi na wszystko, czyli equalizer subwoofer i głosniki. W takich accordach to jedyna mozliwość aby wyeliminować strzały w subwoofer.
majki19
Nowicjusz

31 Gru 2012, 01:17

Może włącza się MONO lub coś tego rodzaju. Dlaczego nie podłączysz jednego radia? Ile masz głośników podłączonych do tego BOSE?
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

31 Gru 2012, 12:11

Obawiam sie, że nie mam w tym radiu takiego przełacznika...a co do podłączeniua jednego radia sprawa wygląda tak: Samo radio Bose ma zimnego luta na tunerze i dziala tylko kaseta(koszt uzywki CD Bose na allegro to nawet 600zl za ponad 10 letnie radio bez mp3 to troche duzo...), podpinajac samego Pioneera działaja mi tylko głośniki w drzwiach reszta Bose jest martwa....podłączając sie RCA z Pioneera pod kostke Bose przy kazdej zmianie piosenki jest strzał w subwoofer tak jakby dostawał impuls pobudzający, dużo członków z HAKP tak jeżdzi mnie to osobiście denerwuje i wykombinowałem cos takiego i działa mi cały system tylko teraz problem z tunerem. Wcześniej miałem JVC i było ok.
majki19
Nowicjusz

27 Sty 2013, 17:46

Tutaj przerobiłbym cały układ,kłania się prawdopodobnie wizyta u elektryka. Nie bardzo widzę sens posiadania dwóch modeli radia w tym jednego starszego,skupiłbym się tylko na radio Pioneera. Nie sądzisz,że to lepsze rozwiązanie?
Basston
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 05 1999
Auto: Aveo
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ekologiczne taksówki elektryczne Nissan LEAF w Zurychu
    Po Amsterdamie, Nowym Jorku, Tokio, Meksyku i Sao Paulo także Zurych będzie dysponował flotą stuprocentowo elektrycznych taksówek Nissan LEAF oferujących przewozy w największym mieście Szwajcarii. Elektryczne taksówki ...

27 Sty 2013, 19:06

Jaki układ? Jeśli zostane przy samym pioneerze dźwięk sie znacznie pogorszy bo nie bedzie działał system Bose...
majki19
Nowicjusz