PIONEER ERROR-23

12 Lut 2013, 15:05

Witam
posiadam radyjko pioneera (dokładnego symbolu niestety nie pamięta) . Pochodzi ono z roku około 2004-2005.
Mój problem polega na tym że gdy wypalę płytkę CD w formacie mp3 to nie chce jej czytać. Po chwili wyskakuje komunikat error23.
MP3 jest na pewno obsługiwane , ponieważ kiedyś takowe formaty śmigały na nim :)
Płytki paliłem bardzo wolno , z prędkością 4x.

Niestety nie mam pojęcia w czym tkwi problem.

Bardzo proszę o pomoc.
marcin9303
Obserwowany

Auto: Mazda
Silnik: 1.8 90KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

06 Mar 2013, 07:33

Znalazłem odpowiedź.
W sieci znalazłem info na ten temat że płyty są palone ze zbyt dużą prędkością.
W moim przypadku ta teza się nie sprawdza , ponieważ wziąłem płytki z mp3 od znajomych i wszystko ładnie pięknie chodziło.
Uważam , że wina leży po stronie nagrywarki lub podczas wypalania robię coś źle.
marcin9303
Obserwowany

Auto: Mazda
Silnik: 1.8 90KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1999

27 Mar 2013, 19:03

Nagrywarka jak każde urządzenie ma w soczewkę przez która laser koncentruje się na płycie i nagrywa dane. Gdy ta soczewka się wypali nagrywarka pomimo ukończenia, czy też błędu pali płytę i ona jest do wywalenia. Żywotność nagrywarek komputerowych jest niezbyt duża. Preferuję wypalić płytę z prędkością nawet i x52 ale na innej nagrywarce sprawnej i w radiu będzie płyta działać. Jestem informatykiem i w swoim życiu miałem wiele nagrywarek i nie ma żadnej która wytrzymuje wiele.
FabianRnR
Początkujący

Prawo jazdy: 27 12 2012
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Ford Mondeo I
Silnik: 1.8 115KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW 1 Coupe oraz BMW 1 Convertible Limited Edition Lifestyle
    Nowy pakiet wyposażeniowy Limited Edition Lifestyle świeci jeszcze jaśniejszym światłem dzięki walorom estetycznym BMW 1 Coupe i BMW 1 Convertible. Wchodzące w skład pakietu ekskluzywne dodatki wysokiej jakości zostały szczególnie ...
    Przegląd samochodu przed zimą - co warto sprawdzić?
    Okres zimowy jest trudny i nasze samochody żeby były w pełni sprawne w tym czasie to powinniśmy dokładnie przejrzeć samochód i usunąć wszystkie te usterki, które mają bezpośredni wpływ na bezpieczeństwo jazdy ...