Messy napisał(a):Nie wiem może ta osoba czeka jak w płacę na te Payu?
Zapewne ta osoba czeka, albo na Twoją wpłatę, albo na deklarację, czy chcesz aby wysłać za pobraniem. Jeżeli napisałaś maila, to sprzedający powinien na niego odpowiedzieć. Wczoraj była sobota, więc jeżeli sprzedający nie jest osobą prywatną, to maila przeczyta pewnie dopiero w poniedziałek, jak przyjdzie do pracy.
Messy napisał(a):Na czym polega ta wpłata przez Payu? Nie mam tam żadnego konta, ani nie mam żadnego internetowego.
Nie trzeba mieć tam konta. PayU pośredniczy w przelewach. Normalnie wygląda to tak, że składasz przelew w banku, a sprzedający mający konto w innym banku widzi zaksięgowaną wpłatę najszybciej następnego dnia. Jeżeli wpłacisz na poczcie czas oczekiwania wydłuża się nawet do 3 dni (a czasami i dłużej). Jeżeli wpłacisz na PayU system ten od razu wysyła maila do sprzedającego, że Ty wpłatę zrealizowałaś, a samo księgowanie trwa bardzo szybko.
Messy napisał(a):Podpowiedzcie mi co mam zrobić i o co chodzi z tym PayU?
Od jakiegoś czasu, robiąc zakupy na Allegro płacę tylko przez PayU. Co najważniejsze, w przypadku jakiś problemów z dostarczeniem przesyłki i reklamacji, sposób zapłaty PayU jest najlepszym, aby mieć zapewnioną ochronę przez Allegro. Warto pamiętać, że Allegro w niektórych przypadkach zwraca Ci pieniądze, jeżeli nie otrzymałaś towaru.