Witam . Niedługo kończy mi się leasing firmowego auta którym poruszam się na co dzień . Noszę się z zamiarem nabycia samochodu z automatyczną skrzynią biegów . Mam pytanie do użytkowników tego typu przekładni . Czy jazda codzienna automatem może że tak powiem oduczyć jazdy manualem ?
Wszystko zależy od tego czego oczekujesz od auta, jakie kupisz auto, jaki automat, gdzie będziesz jeździć itd....Generalnie automat w pewnych warunkach jest super a w pewnych nie super
Mniej więcej tak to właśnie jest jak napisał poprzednik. Ja z jednej strony jak stoję gdzieś tam w korku albo jadę z prędkością na pograniczu biegów (powiedzmy na 3 obroty już dość wysokie, ale na 4 jeszcze zbyt niskie) to automat jest świetną sprawą.
Czy może oduczyć. Znam osobę, która blisko 20 lat kupuje auta tylko z automatami i jak przyjdzie do jazdy manualem to ma problemy.
Motor Show 2012 / relacja Wydarzenie zrealizowano w nowej formule łącząc wystawę motoryzacyjną z bogatym programem wydarzeń towarzyszących. Poznańskie wydarzenie obfitowało w premierowe pokazy samochodów, a furorę robiły stoiska na których ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.