Witam . Niedługo kończy mi się leasing firmowego auta którym poruszam się na co dzień . Noszę się z zamiarem nabycia samochodu z automatyczną skrzynią biegów . Mam pytanie do użytkowników tego typu przekładni . Czy jazda codzienna automatem może że tak powiem oduczyć jazdy manualem ?
Wszystko zależy od tego czego oczekujesz od auta, jakie kupisz auto, jaki automat, gdzie będziesz jeździć itd....Generalnie automat w pewnych warunkach jest super a w pewnych nie super
Mniej więcej tak to właśnie jest jak napisał poprzednik. Ja z jednej strony jak stoję gdzieś tam w korku albo jadę z prędkością na pograniczu biegów (powiedzmy na 3 obroty już dość wysokie, ale na 4 jeszcze zbyt niskie) to automat jest świetną sprawą.
Czy może oduczyć. Znam osobę, która blisko 20 lat kupuje auta tylko z automatami i jak przyjdzie do jazdy manualem to ma problemy.
Opel powraca do sportu samochodowego Marka Opel powraca do sportu samochodowego, w tym także – z nowym modelem Opel ADAM – do rajdów samochodowych w ramach międzynarodowego programu oraz na tor z nową Astrą OPC w programie ograniczonym do ...
Silnik 8.0 WR16 64v4T - Volkswagen Na koniec zostawiliśmy coś naprawdę dużego kalibru. To silnik napędzający jedno z najszybszych aut drogowych w historii. Motor Bugatti Chirona to jedyny silnik W16 na świecie, który wszedł do seryjnej produkcji. Ma ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.