Płukanka silnika

10 Maj 2021, 12:54

Pała napisał(a):naprawdę tak fajnie usuwa wszelki nagar?
Płukanki tej firmy są przereklamowane i z powodzeniem można wybrać inne które sprawdzą się.

Jeżeli chodzi o samo zastosowanie płukanki to warto zawsze wcześniej ocenić kondycję silnika.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

10 Maj 2021, 12:59

Tego nie wiem ale film smarny usuwa napewno. Dajcie robię spokój z tymi plukankami to bardziej silnik niszczy niż coś pomoga.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

10 Maj 2021, 13:02

Najlepiej wymieniać regularnie olej co około 10tkm i będzie czysty bez nagaru.
Rokiko
Forumowicz VIP

10 Maj 2021, 13:16

Aha, bo nie stosowałem póki co i nie wiem praktycznie nic na ich temat. Niby tym razem mechanik wlał i mówił, że jest czystszy z tego syfu. No ciekawe jak to z tym jest :) Dzięki za odpowiedzi :)
Pała
Nowicjusz

10 Maj 2021, 13:22

To jak masz już czysty silnik w środku to zmieniaj olej regularnie i nic więcej nie będziesz musiał stosować.
Rokiko
Forumowicz VIP

10 Maj 2021, 13:58

A jak on to weryfikował? Rozbierał silnik przed i po?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Największy rozpraszacz kierowcy? Jazda na zderzaku
    Co najbardziej rozprasza kierowców podczas jazdy? Brytyjscy kierowcy twierdzą, że jest to widoczny we wstecznym lusterku samochód, który jedzie zbyt blisko nich. Jazda na zderzaku to problem również ...

12 Maj 2021, 14:14

Nie mam bladego pojęcia, wydaje się że gość zna się na swojej robocie. Myślę, że jeżeli jakiś syf wypływał, to chociaż w części będzie tam to lepiej wyglądało. :shock:
Pała
Nowicjusz