Podłączenie kierownicy wielofunkcyjnej do radia

26 Maj 2021, 12:37

Cześć!
Może ktoś się zna na tym i mi doradzi. Mam w aucie(Hyundai i30 II 2012) zamienione radio z fabrycznego na marki ZENEC ZN-326. Kierownica jest wielofunkcyjna jednak nie działa z tym radiem. Jak ja podłączyć żeby działała? Potrzebne są do tego jakieś moduły, czy wystarczy przepiąć jakieś piny?
Kubson22
Nowicjusz

Zdjęcia: 4

30 Maj 2021, 16:52

Potrzebny jest moduł. Pod konkretną markę i model samochodu.
[link do oferty na Allegro wygasł] masz przykładową aukcję.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

31 Maj 2021, 08:20

Kubson22 napisał(a):Potrzebne są do tego jakieś moduły, czy wystarczy przepiąć jakieś piny?
W dzisiejszych samochodach jest sporo elektroniki i nie da się załatwić pewnych a raczej żadnych rzeczy w taki sposób że wystarczy przepiąć jakieś piny :) Tu jedyne dobre wyjście to zakup odpowiedniego modułu współpracującego z radiem i samochodem. Moim zdaniem ten co podał Ci @MotoAlbercik Connects2 CTSHY008.2 będzie ok. Przy tym module i radiu Zenec które masz będzie 1-przewód do zalutowania.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Lexus LC 500 nietypowym samochodem bezpieczeństwa
    W ubiegły weekend po przerwie wróciła amerykańska seria wyścigowa IMSA WeatherTech SportsCar [...]. W czasie rundy na słynnym Daytona International Speedway oficjalnym samochodem bezpieczeństwa był Lexus LC 500 w niezwykłych, ...